Вегетарианците са два пъти по-склонни да бъдат депресирани, отколкото хората,

...
Вегетарианците са два пъти по-склонни да бъдат депресирани, отколкото хората,
Коментари Харесай

Може ли един бургер на ден да предпази от депресия?

Вегетарианците са два пъти по-склонни да бъдат депресирани, в сравнение с хората, които ядат месо
Прочетете още
Ново изследване, оповестено от Journal of Affective Disorders, откри, че говеждото е единствената храна, обвързвана с по-нисък риск от меланхолия.

Изследователите желаеха да проучат връзката сред вегетарианството и депресията измежду възрастните.

Те попитаха 14 216 души в Бразилия на възраст сред 35 и 74 години дали съблюдават безмесна диета и интервюираха участниците, с цел да разпознават техните епизоди на меланхолия.

Когато преглеждат връзката сред диетите на растителна основа и психологичното здраве, учените взеха поради други променливи, в това число социално-демографски параметри, привички за пушене или алкохол, равнища на физическа интензивност, самокритика на здравословното положение, показател на телесна маса и хранене през предходните шест месеца. 

Изследователите откриват, че безмесните диети в действителност водят до това, че хората изпитват депресивни епизоди два пъти по-често от тези, които ядат говеждо месо. 

Авторите на проучването пишат, че „ дефицитът на хранителни субстанции не изяснява тази връзка “, само че други специалисти имат друго мнение.

Хранителните субстанции, открити в говеждото месо - в това число желязо, витамин B, цинк и протеини - оказват помощ на мозъчните функционалности и могат да бъдат скъпи за попречване на депресивни епизоди. 

„ Когато обещано лице изключи цяла група храни, в този случай източници на протеини и мазнини, и не я размени с еднообразно съответни хранително варианти, това ще засегне разнообразни систематични и физиологични функционалности като когнитивното здраве “,каза за Healthline, Моник Ричард, Говорителят на Академията по хранене и диететика. 

Ричард, който не е взел участие в изследването, уточни, че с цел да се откри дали дефицитът на хранителни субстанции е повода за констатациите, би трябвало да се създадат спомагателни проби. 

„ Други фактори, които биха били значими за оценка, биха били дали индивидът се усеща изолиран или откъснат от другите, свързани с техния хранителен избор “, сподели Ричард.

Изследователите в действителност заключиха, че връзката е неразбираема и ще са нужни повече данни за изясняване на връзката. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР