Веганството трябва да бъде признато за религия и да бъде

...
Веганството трябва да бъде признато за религия и да бъде
Коментари Харесай

Британски зоолог ще се бори в съда веганството да стане религия

Веганството би трябвало да бъде прието за вяра и да бъде предпазено от закона против дискриминирането - за това ще пледира английски зоолог в първо по рода си правосъдно дело, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Жорди Касамитяна съди някогашния си шеф "Лига против жестоките спортове " за непозволено уволняване след спор за пенсионни вложения във компании, правещи проби с животни.

Ищецът твърди, че етичното му веганство - убеждението да заобикаля каквато и да е щета на животните, е метод на живот, който би трябвало да бъде възприеман като вяра или различен тип надълбоко разбиране, предпазено от закона.

"Етичното веганство е философско разбиране за забележителна и възходящата част от популацията на Англия и на света ", сподели Питър Дейли, юрист на Касамитяна.

"Ако завърши сполучливо, това дело ще дефинира, че етичното веганство предстои на отбрана от дискриминация ", добави той. Говорителка на организацията "Лига против жестоките спортове " заяви, че Касамитяна е уволнен поради съществени нарушавания, които не са свързани с етичните му убеждения.

Лигата не оспорва изказванието му, че убежденията му би трябвало да бъдат предпазени, само че съд в гр.Норич ще организира настрана съвещание по тематиката, тъй като тя основава казус за други каузи. Заседание по трудово-правния спор е планувано за февруари.

Веганите заобикалят всички храни с скотски генезис, в това число яйца и млечни артикули. Няма тъкмо определение за етичното веганство, само че почитателите му отхвърлят всяка форма на употреба на животни и отхвърлят да носят облекла от вълна или кожа или да употребяват артикули, тествани върху животни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР