Веганска шкембе чорба, деконструиран тиквеник, медени ребърца, гарнирани с много

...
Веганска шкембе чорба, деконструиран тиквеник, медени ребърца, гарнирани с много
Коментари Харесай

„Черешката на тортата“ открива новия сезон с кулинарна магия и милион и една изненади

Веганска шкембе супа, деконструиран тиквеник, медени ребърца, гарнирани с доста обич и изненади на стомах, разтопяват леда тази седмица в ефира на NOVA от 20.00 ч .

Във вторник кулинарната щафета открива дамата, която даряваше на всички дребни, огромни и още по-големи девойки и момчета милион и една усмивки – чаровната Лилия Вучкова . Като ефирен човек, Лили е наясно, че положителната постановка е гаранция за отличен резултат. Тя залага на френската тематика в менюто и не пропуща да се съобрази с вегана в групата – Лили Гелева, за която подготвя благоуханен рататуй, свещенодейства върху филе миньон с гъби и приключва тематиката с елегантна бисквитена торта. Изненадата ще накара гостите да захвърлят функциите си на пораснали и да се посмеят от сърце с игра, изпитваща не толкоз кулинарните, колкото артистичните им умения.

В сряда актрисата Лили Гелева вади тежката веганска артилерия и провокира гостите си да трансформират кулинарната си вяра. „ Шкембе “ супа от кладници ще накара Стефан да обмисли разновидността да се трансформира в шкембоотстъпник, а суровата веганска торта със свършек от пресни малини и блат от фурми и ядки ще взриви вкусовите рецептори на гостите. Разядките радват очите с палитри от цветове и аромати – маслинова паста, магданозено песто, пасирано авокадо с лимон и дип с нахут, поднесени с самун със сушени домати, съвсем не оставят място за главното. Крехки свински ребърца с подправки и гарнитура от сладки картофи е жестът на Лили като стопанка, която е приготвила и музикална изненада към уютната домашна атмосфера.

Усмихнатият Рафи отваря дома и сърцето си в четвъртък , разкривайки неподозирани кулинарни заложби. Сезонна салата от ябълки, моркови, цвекло и ряпа, медени ребърца на тричасов муден огън, брауни със сладолед и милион и една изненади чакат гостите на надарения актьор, който съумява да изненада даже началник Манчев с комфортен метод за разчистване на нар. Персонално меню за Лили – вкусно веган ядене и вегански сладолед, ще разтопят сърцето на доктор Мишева от „ Откраднат живот. “ Кулинарната чуднотека няма спирка, а изненадите валят из ведро – от табакера с пушена морска сол за всеки, през книга на обичан създател, до ръчно направени ножчета, знак на занаята на фамилията на Рафи, в което генерации наред са били ковачи. С музикална сесия и нов химн на „ Черешката на тортата “ приключва вълшебната вечеря, с цел да останат сили за петъчното кулинарно прекарване.

Последният работен ден отърсва умората и влиза със свежа стъпка в дома на Стефан Щерев , който с изключение на страсти колекционира подправки от всички кътчета на света. Над 250 подправки крие кулинарният олтар в кухнята на Стефан, който завърта шест разядки за негативно време и не пропуща да намерения за конвой от три типа сръбски ракии – ягодова, крушова и вишнева. Изненадите на Стефан са като циклон – от хайвер от сланина до деконструиран тиквеник, който не без причина ще бъде разгласен за „ хайкуто на тиквениците “.-->

Гледайте премиерните епизоди на новия сезон на „ Черешката на тортата “ всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР