Веганите настояват движението им да бъде признато за религия и

...
Веганите настояват движението им да бъде признато за религия и
Коментари Харесай

Веганите настояват движението им да бъде признато за религия

Веганите упорстват придвижването им да бъде прието за вяра и по този начин да бъде предпазено от закона.
Във Англия съдът сътвори казус, че това е метод на живот, воден по " метафизичен убеждения " и почитателите му имат своите права.

Нутриционистът Яна Данаилова от Българското вегетарианско общество (БВО) уточни пред Bulgaria ON AIR, че веганството е философия на живот, която изключва употребата на животни. По думите ѝ веганството е извънредно вегетарианство.

" Съгласно член 38 от Конституцията, никой не би трябвало да бъде лимитиран съгласно своите убеждения. Аз по-скоро се храня с растителна храна, само че в моето домакинство не съм наложила този жанр на хранене. Първо - нямам това право, второ - в България няма условия за развъждане на деца веганчета. В детската градина няма веган алтернатива. Моите деца употребяват месо ", изясни Данаилова.

" Моят избор да се храня по този начин е предпазен с много съществени генетични проби. Влизайки в болнично заведение обаче, аз нямам право на избор ", акцентира нутриционистът в студиото на " България заран ".

Данаилова разгласи, че няколко пъти от БВО са изпращали писма до здравното министерство с гледище за гарантиране на опционно меню за децата, посещаващи заведения на държавна прехрана. Отговорът на Министерството на здравеопазването бил, че това хранене не е пълноценно и има риск за здравето на децата.

" Веганството е тренд, който притегля от ден на ден хора в международен мащаб. Секторът на веган продуктите нараства неимоверно в последните години. Има напълно веган заведения за хранене и на всички места веган варианти меню. В България има възходящо търсене на тези артикули. Нормално е тези хора да имат опция да живеят по отношение на своите вярвания и убеждения. Надявам се нашите апели да бъдат чути ", сподели още. Яна Данаилова.

По думите ѝ при уравновесено хранене няма риск от дефицити на витамини. Но е доста значимо да се спортува и да се пие задоволително вода.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР