Вегани протестираха пред министерството на земеделието, храните и горите. Те

...
Вегани протестираха пред министерството на земеделието, храните и горите. Те
Коментари Харесай

Вегани плашат с опасностите от отглеждането на американска норка

Вегани стачкуваха пред министерството на земеделието, храните и горите. Те упорстват за тотална възбрана на " кожодерската промишленост " в България и се афишират против смяна на наредбата за условия за развъждане на дръпнат и окосмен дивеч в животновъдните обекти.

Пред ведомството, до момента в който вътре министър Порожанов представяше целите си, се събраха към 30-тина протестиращи. Председателят на Български вегански съюз Никола Донев сподели за news.bg, че 2 години не престават да се отглеждат нелегално американски норки в две ферми в България.

" Всички институции пренебрегват нашите сигнали и няма никакъв резултат ", уточни Донев. Той разясни, че той и другите протестиращи желаят тези две ферми да бъдат закрити.

По думите му чл.58 е бил нарушен, тъй като е трябвало да ги извикат, когато се е предложило да се промени Наредба 2 от 2009г на земеделското министерство. За следващ път законите са потъпкани, съобщи Донев.

Той бе безапелационен, че с смяната на тази разпоредба ще се позволи развъждането на американската норка в България поради кожата й.

" Ако това нещо се случи, ще последва същото като в Северна Гърция - избягали американски норки, които са инвазивен тип, да унищожават популацията на други животни ", добави ръководителят на веганския съюз.
По думите му в Гърция има случаи и на нахапани деца, а американските норки са преносители на редица заболявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР