Вегани излизат на протест в началото на юни с искане

...
Вегани излизат на протест в началото на юни с искане
Коментари Харесай

Веганите се нахвърлиха срещу зоопарковете! Вижте защо поискаха да бъде затворен този в София!

Вегани излизат на митинг при започване на юни с искане за затваряне на Софийската зоологическа градина.

Според представители на Българския вегански съюз изискванията, в които са отглеждани животните, са мизерни.

Веганите упорстват животните да бъдат мигновено освободени и пуснати в предпазени паркове.

“Искаме зоопаркът тотално да се затвори. Редица случаи има на избягали животни от зоопарка. Факт е, че животните страдат. Това не е безвредно място за животните. Те развиват зоокоза, болест, която трансформира държанието им. Образователният резултат не е реалност, защото зоопаркът учи децата да виждат животните депресирани и затворени. Имаме технологии за холограми и добавени действителности – няма потребност да имаме животни в клетка”, посочи водачът на веганите Никола Донев.

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов изрично отхвърли изказванията на веганите и акцентира, че за 130 години история на парка, всичките милиони гости са учени на обич към природата и животните.

“В момента в зоопарковете са останали доста редки типове, които в природата съвсем ги няма. Позицията на веганите сочи за недоумение на тематиката. Те могат ли да вземат отговорност за това, което желаят? Животните в зоопарка живеят повече, в сравнение с в природата. Исканията им са надалеч от истината. Абсолютно погрешно е, че тук има некомпетентни хора. Дори ни търсят, в случай че става дума за проблем с екзотично животно”, уточни Бориславов пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

По думите на Донев митингът на веганите ще бъде на 10 юни в 12 часа пред основния вход на Софийския зоопарк.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР