Веган ли е Новак Джокович, този въпрос циркулира в пространството

...
Веган ли е Новак Джокович, този въпрос циркулира в пространството
Коментари Харесай

Веган ли е Новак Джокович

Веган ли е Новак Джокович, този въпрос циркулира в пространството от няколко години, когато се заприказва по-усилено за характерния хранителен режим на сръбския тенисист и опитите му да живее здравословно. Той даже беше коментиран с отрицателен отенък, когато актуалният №1 беше преследван от травми, имаше спад в кариерата и трябваше за малко да спре.

Сред елитните спортисти Джокович е прочут като този с маниакален блян да се храни здравословно. Преди години той даже издаде книга, в която изясни своя хранителен режим, а по-късно отвори веган ресторант в Монако.

Успехите му от началото на 2019 година, измежду които са трофеи на Australian Open и " Уимбълдън ", както и полуфинал на " Ролан Гарос " за следващ път повдигнаха този въпрос.

" Имам нетърпимост към глутена, която беше открита през 2010 година Това ме накара да трансформира фрапантно метода си на хранене. Премахнах млечните артикули и рафинираната захар от диетата си, което е може би даже по-важно от глутена. Преди това даже не знаех какво е глутен ", споделя Джокович.

Според сърбина няма гаранция, че режимът му ще сработи за всеки, по тази причина и не дава препоръки на хората.

" За мен това работи, само че не споделям, че явно е пътят за всеки един човек. Мисля, че особено в моята кариера смяната на хранителния режим ми разреши да се възвръщам по-бързо ", прибавя международният №1.

Да спечелиш " Уимбълдън " без да ядеш месо

" Не обичам етикетите и слагането на едно нещо в рамки ", това сподели Джокович след спечелването на " Уимбълдън " през юли. Сърбинът надигра в умопомрачителен край Роджър Федерер, а след края на дуела стана ясно, че по време на шампионата не е ял месо.

Десетки кореспонденти незабавно попитаха Джокович дали това автоматизирано го прави веган.

 Веган ли е Новак Джокович
© Reuters

" По време на шампионата диетата ми беше построена напълно върху растителни артикули, доста зеленчуци. Заради погрешно пояснение и непрекъснатото слагане на етикети аз просто не одобрявам слагането на имена. На отговорът ви мога да отговоря с не знам. А и би трябвало ли да поставям етикет на нещо, когато то просто ми носи позитиви ", отговори сърбинът.

През годините методите на сърбина доста пъти са били поставяни под подозрение, оспорвани и на моменти даже подложени на критика. Въпреки това международният №1 не се тормози да следва своя път.

" Казвал съм доста пъти, че упражнявам йога и медитирам. Това ми оказва помощ преди мачове, зарежда ме, възвръщам се по-бързо. Мисля, че това е моят метод, също както с храненето "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР