Ведомството, оглавявано от Красимир Каракачанов, вече обяви някои от търговете

...
Ведомството, оглавявано от Красимир Каракачанов, вече обяви някои от търговете
Коментари Харесай

Военните подготвят за продажба атрактивни имоти по Южното Черноморие

Ведомството, ръководено от Красимир Каракачанов, към този момент разгласи някои от търговете

© Георги Кожухаров Три полуострова в най-красивите елементи на Южното Черноморие, терени на метри от морето, планувани за застрояване, както и парцели в атрактивни елементи на София има намерение да продаде до края на годината Министерството на защитата. Те са включени в лист с общо 100 парцела с отпаднало предопределение, " за реализиране на разпоредителни дейности " до края на годината, заяви " Дневник ". Справка в уеб страницата на министерството демонстрира, че процедурите за предписание с най-атрактивните парцели към момента не са почнали. За други обявите към този момент са оповестени.

Терени край морето

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В лист с идни търгове на Министерството на защитата, разгласен през предходната седмица, е парцел с размер към 20 дка в местността Герени край Созопол. Той е без избран метод на трайно прилагане и се намира на към 200 м от морето и пясъчните дюни. В непосредствена непосредственост до него са къмпинг " Роял бийч " и ваканционните комплекси " Блу ориндж " и " Хасиенда бийч ".

Другите атрактивни обекти по Южното Черноморие са бившето военно отделение в гр. Черноморец, ситуирано върху 173 дка. Близо половината от парцела се намира върху кръглия полуостров Червенка. Проблем за възможния покупател на този парцел обаче са 20 изоставени казармени постройки, частни парцели в центъра на полуострова, както и археологически разкопки на късноантичната крепостна стена в североизточната и западна част на полуострова върху повърхност от близо 63 дка.

Останалите два полуострова нямат сходни " тежести ". Те се намират край Несебър и Поморие.

Първият от тях съставлява 31.3 дка незастроен терен с недефиниран метод на трайно прилагане. Той се намира в местността Акротирия във към момента едва застроената южна част на Несебър. Имотът е заобиколен от пясъчни и скалисти плажове, а в обсега му са ситуирани високи пясъчни дюни. Последното може да се окаже проблем за продажба на парцела и строителство върху него, защото по Конституция дюните са изключителна държавна благосъстоятелност.

Вторият полуостров обгръща местността Кротирия западно от Стария град в Поморие. Имотът съставлява урбанизирана територия с непостоянен метод на трайно прилагане. Върху него също има изоставени казарми на терен от над 56 дка с 21 изоставени постройки. В северната си част теренът на полуострова граничи с няколко към този момент построени ваканционни комплекса и хотели.

Още благоприятни условия

В бургаския кв. " Сарафово " Министерството на защитата продава парцел на някогашни армейски хранилища с пет постройки, ситуирани в терен от 5.4 дка на към 300 м от плажа. Сега теренът е очакван за ниско застрояване до 10 м.

Три терена, които сигурно от дълго време са привлекли интереса на евентуални вложители, ще се продават от отбранителното министерство и в непосредствена непосредственост до южния плаж " Нестинарка " в Царево.

Втора група атрактивни парцели, които ведомството на Красимир Каракачанов има намерение да продаде, се намират в столицата. На бул. " Цар Борис III " се предлага незастроен терен от малко над 2 дка.

В кв. " Драгалевци " в месеците до края на годината следва да бъде продаден 19 дка терен със остарели военни хранилища. Друг незастроен парцел, който също е включен в листата, се намира на околовръстното шосе в София. Той е с размер, надхвърлящ 39 дка.

Още два незастроени терена – единият 93, а другият 136 дка, се намират в региона на Божурище.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР