Ведомството на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев отказва да каже

...
Ведомството на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев отказва да каже
Коментари Харесай

Докато медсестрите стачкуват: МЗ на Кирил Ананиев отказва да каже колко пари получава негов съветник


Ведомството на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев отхвърля да каже какъв брой пари получава негов консултант. Става дума за Златица Петрова, която до наскоро управляваше Изпълнителна организация „ Медицински одит “.
Още по-скандалното е, че съгласно подчинени на Ананиев, той е взел под крилото си Петрова и то откакто прокуратурата стартира огромно следствие на въпросното ведомство за незаконна скица за прикриване на голям брой смъртни случаи в лечебни заведения.

Припомняме ви, че абсурдът с „ Медицински одит “ гръмна през юни м. година след поредност от следствия на Фрог нюз. В това време началник на ведомството бе точно Златица Петрова. Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова разгласи: „ ВКП е образувала досъдебно произвеждане за закононарушения по работа в организацията за превишаване на власт от длъжностни лица, заемащи отговорно служебно състояние, за което Наказателният кодекс планува от 1 до 8 години затвор. Има най-малко 6-7 случая на умряли бебета, за които даже не е формиран констативен протокол за нарушавания, а има резолюция, че става дума за незначителен случай. Няма данни прокуратурата да е била сезирана за тези казуси”.

В разгара на абсурда Кирил Ананиев съобщи пред медиите, че отстранява Златица Петрова, до момента в който не завърши инспекцията и не се видят резултатите. След няколко месеца, преди следствието да е свършило, Петрова се върна на бял кон. Сега тя даже е издигната за консултант на здравния министър, тоест най-близо до сърцето му.

В редакцията ни постъпиха документи, от които се вижда, че министерство на опазването на здравето е отказало да отговори на няколко въпроса, част от които са за това на каква служба сега е Златица Петрова и какво е трудовото й заплащане. Потресаващите претекстове за отвод за предоставяне на информация се показват в четири машинописни реда, в които е застъпена тезата, че въпросите разкриват икономическата еднаквост на Златица Петрова. Излиза, че договорката за Ф-16 е повече от открита и транспарантна поради оповестените финансови параметри, само че въпросът за съветника на Ананиев е цялостно табу.

В отговора си Министерство на здравеопазването изяснява, че „ Медицински одит “ е закрит, а на негово място е основана нова конструкция Изпълнителна организация „ Медицински контрол “. Последвал е впечатляващия извод, че „ Тези дейности са в осъществяване на политическата воля на държавното управление за осъществуване на смяна във връзка с организирането и контрола на този тип активност “. Излиза, че министърът безшумно е назначил на „ сочна “ служба същата тази дама против чиито дейности държавното управление показва волята си. От тук следва въпросът - господин Ананиев член ли е на това държавно управление или не? И в какво тъкмо се показва политическата му воля за смяна?!

/frognews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР