Ведомственото издание на ВВС на САЩ United States Air Force

...
Ведомственото издание на ВВС на САЩ United States Air Force
Коментари Харесай

Броят на военните самолети в САЩ е толкова, колкото са им необходими

Ведомственото издание на Военновъздушни сили на Съединени американски щати " United States Air Force - Fiscal Year 2018 Budget Overview " през май разгласило състава на военната авиация на Съединени американски щати, разкрито едвам в този момент.

Данните се отнасят за финансовата 2017 година и започващата на 1 октомври нова финансова 2018 година, като обгръщат трите категории авиационна техника: Военновъздушни сили, Националната армия и запас на Военновъздушни сили, който може да се разконсервира когато и да е.

Прави усещане, че максимален е броят на F-16 - 570, на F-15 - 313 броя, F-22 - 166 броя и F-35 - 123 броя (по прогноза последните през 2018 година ще набъбнат до 161 броя). Съединени американски щати имат толкоз самолети, които обезпечават реализирането на нейната военна теория и военновременни проекти. Щатите са прекомерно богати, с цел да позволен липса на самолети, всичко се възнамерява дълготрайно. Също по този начин Щатите са богати, тъй като си вършат сметката. (Те имат грамаден държавен дълг, тъй като могат да си го разрешат, без това да заплашва стопанската система им.)

Русия е в стадий на превъоръжаване след продължителна икономическа застоялост. Досега да вземем за пример са създадени едвам 121 броя Су-30 разнообразни модификации. Тяхното произвеждане ще продължи, само че без да си слага за цел да доближава нивото на Съединени американски щати, тъй като РФ има друга военна теория.

А България... Ех, България!

Ганчо КАМЕНАРСКИ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР