Веднъж щом излезе на пазара, ваксината срещу новия коронавирус ще

...
Веднъж щом излезе на пазара, ваксината срещу новия коронавирус ще
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ваксината ще е безплатна и достъпна

Веднъж щом излезе на пазара, имунизацията против новия ковид ще бъде безвъзмездна и налична. Това стана ясно от изявление за „ Нова “ на еврокомисаря Мария Габриел.

„ Ваксината ще бъде безвъзмездна, налична, само че това значи и всеки да има своята отговорност, а това е обвързвано с доста информация “, разяснява тя, наблягайки нуждата от осведомителна акция, която да помогне на жителите да преценяват кой е верният избор за тях, когато се появи опцията за имунизация против COVID-19.

„ Още в самото начало, с метода, който приехме, че се договаря от името на Европейски Съюз  тук и страните членки демонстрираха мощно единение и взаимност, значи, че всички страни едновременно ще получат имунизациите, съразмерно на тяхното население, това важи и за България “, разяснява Габриел. Все още не може да бъде изчислено какви ще са разноските на блока за имунизацията.

В момента Европейската организация по медикаментите проучва подадените данни от претендентите за ваксини. Еврокомисарят означи, че е реалистично до края на годината органът да сертифицира препарат. „ Нека не забравяме, че това не значи, че автоматизирано на идващия ден имунизацията ще е разполагаем “, предизвести Габриел и добави, че би трябвало да се обърне внимание и на съхранението и дистрибуцията.

Тя напомни, че през месец юни Европейската капиталова банка е подкрепила със 100 млн. евро Pfizer и BioNTech, които взаимно създават ваксина и означиха забележителен прогрес през последните седмици, откакто записаха над 95% успеваемост на своето вещество срещу COVID-19 и желаеха за него незабавно позволение от Съединени американски щати.

Габриел благодари на българските здравни служащи за „ неуморната грижа “, когато беше инфектирана с коронавирусна зараза. „ Това, че се възвърнах и мина добре е само и единствено с помощта на българските лекари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР