Веднъж с въпрос към Учителя се обърнал най-добрият му ученик:—

...
Веднъж с въпрос към Учителя се обърнал най-добрият му ученик:—
Коментари Харесай

Как е на китайски „криза

Веднъж с въпрос към Учителя се обърнал най-хубавият му възпитаник:
— Учителю, всички изпадат във екстаз от обстоятелството, че в китайския език думата рецесия се написа с два йероглифа - „ заплаха " и „ опция ". Не разбирам какво толкоз. Помогни ми да схвана.
Веждите на учителя се вдигнали внезапно в неразбиране, а в очите му заблещукали гневни пламъчета:— Как е допустимо? Ти си най-хубавият ми възпитаник и не разбираш за какво е по този начин? Това е чудовищно! Вън от нашето учебно заведение!Ученикът бил сломен, в никакъв случай не бил чувал Учителят да крещи.— Може ли да се върна на следващия ден? — изпелтечил.— Не, не и не! — викал Учителят — Ще се върнеш, когато схванеш!
След няколко дни печалният възпитаник още веднъж почукал на портата на учебното заведение, само че Учителят не го пуснал даже на прага:— Няма да ти допускам, не ми казвай нищо. Върви си.Другите възпитаници, които също в никакъв случай не били виждали Учителя в такова положение, се страхували да шукнат даже. Но в почивките, между тях обсъждали какво може чак пък толкоз да е ядосало Учителя във въпроса на най-хубавия възпитаник. Логичен отговор не се намерил. Занятията траяли, последователно почнали да не помнят случката с най-хубавия възпитаник и самия него.
Минала повече от година. В един прелестен летен ден най-хубавият възпитаник още веднъж почукал на портите на учебното заведение. Учителят деликатно го погледнал в очите, усмихнал се и го поканил да влезе.
— Сега към този момент всичко си схванал — споделил Учителят — и аз се веселя, че е по този начин. Разкажи на останалите какво се случи с теб.— Беше ми тежко да напусна учебното заведение — почнал описа си ученикът. Освен това на идващия ден, когато ме изхвърли Учителят, притежателят на компанията, в която работех за положителни пари ме извика, сподели ми, че повече не се нуждаят от услугите на такива служащи като мен и ме уволни.— Беше ми доста мъчно да убедя шефа ти да го направи — усмихнал се Учителят. Той в действителност доста те ценеше. — Знаете, че се върнах още веднъж тук, само че Учителят не ме пусна даже на прага. Аз тогава в действителност още нищо не бях схванал. Опитвах се да си намеря работа, само че в целия град се оказа, че няма уместно място за мен. След дълги несполучливи опити взех решение, че ми остава единствено едно - аз самият да основа компания. Използвах знанията, получени тук и моята компания в този момент е огромен състезател на пазара. Никога не бих повярвал, че е допустимо да реализира подобен триумф. Ученикът се обърнал към Учителя:— Сега съм наясно за какво в думата рецесия има два йероглифа - „ заплаха " и „ опция ". Благодаря ти, Учителю!
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР