Веднъж на две седмици ще правим актуализация на регистъра на

...
Веднъж на две седмици ще правим актуализация на регистъра на
Коментари Харесай

Комисар Николов: Само в метрото може да се укрият до 900 хил. души

Веднъж на две седмици ще вършим актуализация на регистъра на бомбоубежищата у нас. В наше време всеки един партер може да бъде употребен за краткотрайно скривалище.

Това съобщи шефът на пожарната основен комисар Николай Николов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Комисар Николов също сподели, че директна военна заплаха за България няма.

Николов ревизира пред медиите през днешния ден Обект 305 на улица „ Слатинска ” в София, с цел да покаже по какъв начин би трябвало да наподобява едно годно за приложимост леговище.

Това укритие е строено през 40-те години на предишния век по правила, които към този момент не са такива. Трябва да се разпишат нови правила, тъй като множеството укрития са строени по така наречен „ руски правила ”, които към този момент не съществуват. Трябва да вземем решение дали страната ще влага в това нещо, дали ще ги даде на общините, дали ще се употребяват за фитнес зали, за кафенета, сподели още началникът на Групово дело ПБЗН.

По думите на Николов има голяма разлика в положението на укритията в страната и в София. Столицата е облагодетелствана поради метрото.

До 900 хиляди души могат да се укрият в столичния „ Метрополитен ”, заяви основен комисар Николов.

Той съобщи, че на територията на страната има 734 държавни, общински и частни убежища. Някои от общинските са в доста положително положение, сподели още той и уточни, че за последните 10 години едвам 2 млн. лв. са отпуснатите за поддръжка средства.

В наше време всеки един партер или под земята етаж на блок може да бъде употребен за краткотрайно скривалище. Обръщам се към етажната благосъстоятелност – да се обезпечат подстъпите до тези пространства – да се разчистят от складирани материали, на доста места са усвоени и се употребяват като персонални, прикани комисар Николов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР