Веднъж на 48 часа от 18.00 ч. до 05.00 ч.

...
Веднъж на 48 часа от 18.00 ч. до 05.00 ч.
Коментари Харесай

Перничани от две села ще имат вода за 7 часа нощем през два дни

Веднъж на 48 часа от 18.00 ч. до 05.00 ч. ще получават вода жителите на пернишките села Мещица и Витановци. Мярката се постанова поради пониженото количество вода в контейнер “Радина чешма ” и влиза в действие от през днешния ден, оповестиха от пернишката В и К.

Ще се наблюдава цялостната система на водоснабдяване, твърдят още от сдружението. Жителите на двете обитаеми места обаче са недоволни от ограничаването и оповестиха, че ще излязат на митинг в събота сутринта в центъра на с. Мещица.

Променя се и режимът на водоподаване за част от пернишкия квартал “Църква ”, където чешмите ще текат всеки ден от 15.00ч. до 08.00ч.

Междувременно Окръжната прокуратура в Перник стартира инспекция по отношение на водната рецесия и прелюдия воден режим. Чрез Върховна административна прокуратура е изискана информация от Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие, с цел да се открият аргументите и вероятно отговорните за проблемите с водоснабдяването лица.

Проверка прави и Районната прокуратура в Перник. Проверяват дейностите /или бездействието/ на „ ВиК-Перник “ и локалната администрация, съгласно отговорностите им по Закона за водите, съобщи БНР. Това разделяне е неотложно с оглед огромния размер работа и информация, която следва да се събере и проучва, оповестиха от прокуратурата.

Прокуратурата се е самосезерила още преди сигнала на кмета на Перник Станислав Владимиров. Внесеният от него сигнал ще бъде причислен към към този момент почналата инспекция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР