Веднъж на 2 седмици ще правим актуализация на списъка с

...
Веднъж на 2 седмици ще правим актуализация на списъка с
Коментари Харесай

Главен комисар Николов: Веднъж на 2 седмици ще правим актуализация на списъка с бомбоубежищата

Веднъж на 2 седмици ще вършим актуализация на листата с бомбоубежищата. Това заяви основен комисар Николай Николов, директор на основна дирекция  " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ във връзка със листата, който през вчерашния ден беше оповестен с годните убежища в страната, съобщи кореспондент на Sofia24.bg.

" В момента информацията, която ви предоставяме съответствува със протичащото се. Сега има една детайлност, вие би трябвало да получите отговор, за това даваме и повече информация. Иначе всяка година сме правили сходни инспекции. 292-те помощения, които сега са в листата имат добра отбрана ", разяснява още комисар Николов.

Николов изясни, че описът ще търпи промени. " Той е динамичен. Годно скривалище значи, че човек може да влезе, да престои час, два и по-късно да излезе. При сходна ситуция като в Украйна първото нещо е евакуация на популацията ".

Главен комисар Николов сподели още какво стои на дневен ред: " Дали страната ще влага? Дали ще се даде на общините благосъстоятелност, тоет да бъдат стопанисвани тези пространства от тях? Имаме такава процедура.

През последните години не са отделяни задоволително средства за подобряването на тези пространства. А по скоро са поддържани в завареното положение. Предстоят диалози с етажна благосъстоятелност, архитекти и проектанти. Всяка една жилищна кооперация, учебно заведение или детска градина имат сходни пространства. Те биха могли да се употребяват за краткотрайно скривалище, за това би трябвало да бъдат разчистени постъпите до тези пространства. Това са хилиди уктирия, които могат да бъдат употребявани ", разяснява още Николов.

" За София нещата са малко специфични, поради съществуването на " Метрополитен ", където по доклади могат да се укрият до 900 000 души. Тези обекти са предопределени да защитят хората, които са останали в града ", посочи той.



Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР