Веднъж глад – цял живот глад! Такава е връзката, която

...
Веднъж глад – цял живот глад! Такава е връзката, която
Коментари Харесай

Гладът е вреден за хората над 40 г. – риск за диабет, плюс негативна емоция: проф.д-р В. Дубинин

Веднъж апетит – цялостен живот апетит! Такава е връзката, която прави след дългогодишните научни проучвания на екипа си проф.д-р Вячеслав Дубинин от Москвския университет – най-авторитетния в Русия, който работи по връзката хранене – мозък. Примерите с гладуването и не продължаването с него, които водят до тежки последици освен като тегло, само че и като разпределяне на ред болести – задоволителен е починалият Стефан Данаилов, опитал да се лекува по този начин, са ясни. Но, с изключение на физически, гладът има съгласно професора и някои психически последици. Това е тематиката на нашия сегашен лайфхак.
„ Чувството за апетит е отрицателна емоция”, безапелационен е проф. Дубинин. „ Рецепторите ни вършат разбор и мозъкът не може действително и дейно да се залъже, изключително за дълго време, че е утолен, когато е гладен. Просто няма по какъв начин да се „ договори” със съответните центрове на мозъка, че нещо малко или нищожно като чай, дребна ябълка и така нататък са същото нещо като задоволителни.
„ Всеки би трябвало да е наясно преди да стартира да ползва сходни режими: един път апетит – цялостен живот апетит, един път диета – цялостен живот диета”, безапелационен е професорът, който дава визия за риска, който всеки поема, когато взема решение дали да опитва умишлено този риск, с цел да има осведомен избор.
„ В историята гладът може да е бил мотор на напредъка, само че актуалното общество ни дава опция да не ни се постанова да бъдем гладни, нито да рискуваме живота си, с цел да можем да се нахраним”, продължава тезата си той.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР