Веднага вземаме няколко мерки. Първата - ще остане засиленото полицейско

...
Веднага вземаме няколко мерки. Първата - ще остане засиленото полицейско
Коментари Харесай

Валентин Радев: Грижим се за сигурността на гражданите на Ботевград

Веднага вземаме няколко ограничения. Първата - ще остане засиленото полицейско наличие до нормализиране на ситуацията. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев на брифинг в Ботевград, съобщи БГНЕС.
" На второ място се договорихме да се организират такива срещи всеки месец, с цел да се отчитаме какво вършим за сигурността на жителите и с цел да чуем локалната власт дали работим в вярната посока и какво още можем да създадем. На трето място – няма да командироваме служители на реда от РУ-Ботевград по морето по време на летния сезон, както и във връзка на други зародили събития ", акцентира министърът.
Продължава цялостният разбор по случая с Пелов, посочи той и уточни, че е удовлетворен от работата на Районното полицейско ръководство, а дали ще има промени – това ще стане ясно от разбора на професионалното управление. Министър Радев е уверил състава, че се поставят всички старания за усъвършенстване на изискванията на работа, за възстановяване на перспективността и опциите за кариерно израстване на чиновниците по този начин, че те да са стимулирани при осъществяване на отговорностите си.
РУ-Ботевград работи в понижен състав, след огромните съкращения, осъществени през 2015 година Радев посочи, че е в Ботевград не поради случая Пелов, а тъй като още преди този момент е получавал сигнали за региона.
Вътрешният министър разяснява и претенции избор на съмнение от страна на Българска социалистическа партия. " Вслушвам се в рецензиите, не се тормозя, тъй като знам какво вършим в министерството ". Министърът добави, че този, който го е назначил, може да изиска и неговата оставка.
По думите на гл.комисар Терзийски до сегашния миг не може да се приказва за съществени неточности при извършеното търсене на Пелов и Колев. Той уточни, че продължава анализът на осъществената полицейска работа по случая, въз основата на който ще бъдат направени съответните заключения и набелязани ограничения за възстановяване на цялостната полицейска активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР