Веднага трябва да започнем работа по бюджета за 2022 г.,

...
Веднага трябва да започнем работа по бюджета за 2022 г.,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Най-важно е да не оставим хората зимата в трудна ситуация

" Веднага би трябвало да стартираме работа по бюджета за 2022 година ", това написа ръководителят в оставка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в профила си във Facebook.

" Ние разбираме отговорността на момента – отговорността, която се чака от нас. Много пъти сме заявявали, че България се нуждае от постоянно държавно управление и работещ парламент. Това заявих на консултациите при президента на България Румен Радев за сформиране на кабинет. "
Корнелия Нинова: Няма да има министерство на държавните предприятия
" Снощи късно получихме съглашението, разгледахме го с експертни и политически групи. Имаме по него някои бележки. Срещнахме се с Кири...

" Разделихме своята работа в две елементи: незабавни ограничения, които незабавно би трябвало да се подхващат, с оглед трите рецесии, които връхлетяха България – икономическа, обществена и здравна, и дълготрайната ни визия за смяна на досегашния модел на ръководство и за дълбоки промени в разнообразни браншове. "

" За нас най-важно е да стартираме незабавно работа по приемане на бюджета. За нас най-важна е грижата за хората и да не ги оставяме в зимните месеци в сложна обстановка. Да подсигуряваме обезщетителни ограничения за увеличените цени. Да създадем всичко допустимо от 1 януари да не се подвига цената на тока за битовите консуматори. Да се подкрепи стопанската система. Да се стабилизира здравната система. Всичко това и диалозите, които водихме по секторни политики, би трябвало да намерят своето изражение в една бюджетна политика, както за Бюджет 2022, по този начин и в 3-годишната планирана рамка. "  

По думите й, с изключение на за смяната в правосъдната система Българска социалистическа партия държи и на други съществени промени. " По здравния модел, по пенсионния модел и търсене на вид за преизчисляване на пенсиите, битката с бедността и повишението на приходите, смяна в образованието, която да води до качествено обучение и неговото обвързване с стопанската система. "

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР