Веднага след участията си в постановки на Виенската държавна опера

...
Веднага след участията си в постановки на Виенската държавна опера
Коментари Харесай

Баритонът Томас Хемпсън и диригентът Павел Балев в тандем на софийска сцена

Веднага след участията си в постановки на Виенската държавна опера - Томас Хемпсън в " Симон Боканегра " от Верди, а Павел Балев в " Любовен балсам " от Доницети, двамата музиканти дойдоха у нас за концерт със Софийската филхармонията на 16 май от 19 часа в зала " България ".

Маестро Балев е измежду дребното български диригенти, имали шанса да дирижират спектакли на един от най-престижните европейски театри. Фактът, че беше поканен за повторно да управлява трупата в границите на два следващи сезона, е самопризнание за гения и професионализма му.
С високо ценения американски баритон Томас Хемпсън се срещат в Баден-Баден, където маестро Балев е музикален шеф на Филхармонията. Оттогава, към този момент пет години, двамата постоянно работят дружно и изнасят концерти в разнообразни градове на Германия, Унгария и в този момент - за първи път в България.
За работата си във Виена и за програмата на идния концерт със Софийската филхармония Павел Балев споделя в изявлението на Боряна Йосифова за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ", а какво е настроението на госта от Съединени американски щати Томас Хемпсън - един от огромните оперни гласове на международната сцена, работил с доста български артисти, измежду които Райна Кабаиванска, Николай Гяуров, Красимира Стоянова и Соня Йончева - чуйте в репортажа на Татяна Иванова в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР