Веднага след срещата на външните министри започна Интерпарламентарна конференция, която

...
Веднага след срещата на външните министри започна Интерпарламентарна конференция, която
Коментари Харесай

Караянчева: Западните Балкани имат нужда от подкрепа по пътя за членството в ЕС

Веднага след срещата на външните министри стартира Интерпарламентарна конференция, която разисква тактиките на Евросъюза в региона на външната политика, сигурността и защитата.


Във форума вземат участие към 200 делегати от парламентарни комисии от страните-членки на съюза, Западните Балкани и представители на Европарламента.

Председателят на Комисията по външни работи към Европейския парламент Дейвид Макалистър уточни, че България дава позитивен образец в добросъседските връзки на Балканите. За това свидетелства и договорът за другарство с Македония. Шефката на външната комисия Джема Грозданова означи, че районът има своите проблеми и че страните от Западните Балкани са част от маршрутите на бежанците. Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева акцентира, че Западните Балкани имат потребност от поддръжка по пътя за участието в Евросъюза и НАТО.
Цвета Караянчева - ръководител на Народното събрание: Нашето обръщение към тях е, че местата им в европейското семейство са непокътнати и единствено техният напредък в покриването на критериите за участие зависи по кое време ще дойдат да ги заемат. Те също са част от европейското единение. Това е значимо както за нашия район, по този начин и за цяла Европа. Нямаме потребност от нови разграничителни линии в Европа, а от създаване на мостове - в директния и преносния смисъл - свързване на инфраструктурите, на хората в тези страни и особено на младежите, на които принадлежи бъдещето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР