Веднага след публикуването на мотивите на решението на съда за

...
Веднага след публикуването на мотивите на решението на съда за
Коментари Харесай

Заради съдия Соня Янкулова има съмнения за свързаност във връзка с решението за втора кабинка на Банско

Веднага след публикуването на претекстовете на решението на съда за втора кабинка на Банско, се появиха подозрения, че то е било предопределено. Причината е ръководителят на правосъдния състав Соня Янкулова. Както „ Труд “ писа още през 2017 година, арбитър Янкулова е със противоречива известност.

Тя бе номинирана да оглави Висшия правосъден съвет през есента на предходната година, в последния миг. Янкулова стигна до конкуренцията за поста с помощта на върхушката на Съюза на съдиите – организация, близка до по този начин наречените протестъри, които сега са главния гръбнак на обединението „ Демократична България “. В „ дясното “ обединяване са Да, България, ДСБ и Политическа партия „ Зелените “.

Освен до " Протестна мрежа " е близка и до кръга " Капитал " на Иво Прокопиев. Дневник, Капитал и Медияпул от години бълват неистини против Банско, не желаят втора кабинка и против премиера Бойко Барисов. Всички тези партии и кръгове са едно и също с Коалицията „ За да остане природа в България “, чийто деятели са вносители на жалбите против решението на кабинета от 28 декември.

Самата арбитър Янкулова има дълъг политически стаж. Тя е била част от изпълнителната власт в два управнически мандата – в държавните управления на министър председателите Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. От август 2001 година до май 2008 година, Соня Янкулова е заместник-министър на защитата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР