Веднага след поредното гласуване за Brexit в британския парламент, Винс

Веднага след поредното гласуване за Brexit в британския парламент, Винс ...

Пореден британски политик се оттегля.

Веднага след поредното гласуване за Brexit в британския парламент, Винс Кейбъл заяви, че възнамерява да се оттегли като лидер на партия Либерални демократи във Великобритания, предаде БГНЕС.
"Миналата година посочих, че след придвижването на Brexit историята и борбата ни тази година в решаващите местни избори за 9 000 места в цяла Англия, ще е време да направя път за ново поколение. Така че исках вие, нашите членове, да знаете, че ако приемем, че парламентът не се провали в случай на предсрочни общи избори, ще поискам от партията да започне конкурс за ръководство през май", се казва в изявление на Кейбъл в уебсайта на партията.
Съобщението дойде няколко часа след като депутатите в Камарата на общините гласуваха, че искат от ЕС удължаване по член 50 и отлагане на Брекзит. Кейбъл стана лидер на либералните демократи през 2017 гodina след предсрочни избори и оставката на своя предшественик Тим Фарън.
"Голяма привилегия беше да оглавя либералдемократите в този критичен момент. Наследих ръководството след два трудни и разочароващи общи избори", каза Кейбъл. "Но се гордея с това, че партията се възстановява мощно, като резултатите от местните избори миналата година бяха най-добри за последните 15 години, регистрираха членство и централна роля в кампанията за гласуване на народа."

Източник: actualno.com