Веднага след Нова година, след празниците. Това е времевият срок,

...
Веднага след Нова година, след празниците. Това е времевият срок,
Коментари Харесай

Радев дава втория мандат веднага след Нова година

" Веднага след Нова година, след празниците. "

Това е времевият период, в който президентът Румен Радев ще даде досието с втория изследователски мандат на " Продължаваме промяната ".

" Най-важната цел е да имаме постоянно държавно управление. Няма никакъв проблем доста бързо да завъртим рулетката с мандатите. Какъв ще е изходът? Мисля, че партиите в действителност имат време, в цялото това опълчване, да намерят път един към различен ", разяснява президентът пред медиите откакто посети коледното празненство на учениците от 1 СУ " Пенчо Р. Славейков " в София.

Президентът отхвърли да разяснява какъв би бил профилът на партията, на която би връчил трети мандат при догадка, че вторият би бил несполучлив, запитан от News.bg. 

" Нека не приказваме за третия мандат, дано се изчерпа вторият и тогава ще мислим за третия ", сбит бе той.

Румен Радев засегна и тематиката с наддаването сред партиите за ръст на минималната работна заплата.

" Докато от трибуната се водят популистки борби кой повече да се хареса на гласоподавателите, видяхте, че през вчерашния ден служебното държавно управление към този момент взема решение този въпрос. Ще има нарастване на МРЗ и то от 1 януари. Веднага. "

" Надявам се партиите да не създадат по този начин, че да отхвърлен още повече гласоподаватели от урните ", изрази вяра президентът, запитан какъв знак би бил отхвърлянето на наложеното от него несъгласие върху връщането на хартиената бюлетина посредством измененията в Изборния кодекс. Нещо, за което има устойчиво болшинство във висшата законодателна институция. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР