Веднага след като положи клетва за четвъртия си кметски мандат

...
Веднага след като положи клетва за четвъртия си кметски мандат
Коментари Харесай

Фандъкова: Ще предложа да се мият по-често улиците, както иска съдът

Веднага откакто постави клетва за четвъртия си кметски мандат Йорданка Фандъкова съобщи, ще внесе оферти за смяна на структурата на Столичната община. " Ще основа нов сектор " Дигитализация ", ще разделя ресора по превоз на два бранша – строителство и превоз. Това са два бранша с доста значима роля в развиването на София.

Като началник на бъдещия бранш " Дигитализация " тя ще предложения досегашния изпълнителен шеф на общинската организация за вложения Влади Данаилов. " Той е младеж, консенсусен, диалогичен, който има добър контакт с фирмите в айти бранша ", стимулира тя избора си..

Тя даде обещание още на следващия ден дружно с основния проектант на София да внесе в Министерството на районното развиване и благоустройството оферти за промени в Закона за устройство на територията, в Закона за устройство и застрояване на Столичната община и в някои наредби на министерството за битка против презастрояването. Фандъкова разгласи, че приготвя и смяна в Общия организационен проект на София, която ще е по-дългосрочна.

Тя не сподели други имена от бъдщия си екип, защото следва предложенията й за структурни промени да се гласоподават от общинския съвет. В момента тя работи със остарелия екип.

На въпрос на " Дневник " дали ще извърши решението на Софийския градски съд от през вчерашния ден, което задължи Столична община да мие по-често улиците и да дава настояща информация за чистотата на въздуха, Фандъкова изясни:

" На процедура с това решение съдат удостоверява над 100-те ограничения, които са залегнали в нашата стратегия. Заедно с информацията, която се дава в действително време от станциите на държавната организация " Околна среда " през уеб страницата на общината, съдът желае и през фейсбук да осведомяваме жителите. Разбира се, че това ще го създадем, то ще се случи бързо.

Предстои до края на годината да отворим за жителите новата общинска система за мониторинг на качеството на въздуха, дружно с мобилно приложение и по този начин всички през телефоните си ще могат да наблюдават данните от 22-те нови станции, които са на общината.

Ще предложа ограничения за повече миене, за надзор от КАТ върху влизането на тежкотоварните камиони. Мисля, че всички ограничения, които са препоръчани от съда, са ограниченията, които ние споделяме и работим по тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР