Веднага след като носът ти започне да тече, тялото започва

...
Веднага след като носът ти започне да тече, тялото започва
Коментари Харесай

Как де избегнем грипа: 10 навика, които ви излагат на риск от вируси

Веднага откакто носът ти стартира да тече, тялото стартира да те боли, тресе те... Вече разбираш, че си повален от най-неприятната зимна болест: грип.

Тази година към този момент са известни многочислени случаи на хоспитализация и затруднения, факт е и оповестената грипна зараза.

Една от аргументите този сезон грипът да е по-тежък, е че преобладаващият вариант, H3N2, е по-агресивен и има впечатляваща дарба да мутира. Симптомите на грипа нормално стартират ненадейно, а не последователно, някои от признаците, включват тресчица или чувство за побиване на тръпки, кашлица, инфектиране, запушен нос, мускулни или болки в тялото, главоболие, отмалялост и в някои случаи повръщане и диария.

Тъй като пикът на вируса нормално е през февруари, избягвайте тези привички и неточности в хигиената, с цел да избегнете грипа.

1.Не забравяйте да измиете палците си

Докато миенето на ръцете е най-очевидният трик за ликвидиране на микробите, има една постоянно срещана неточност, която множеството хора позволяват: не помнят да измият палците си. Тъй като този пръст допира някои повърхности, наситени с микроби (клавиатурата на клетъчния ви телефон, бутоните за отдалеченото управление), почистването му не трябва да се пренебрегва.

2. Поставянето на чантата на пода

Поставянето на чантата или раницата на пода е единствено отворена покана за нездравословни бактерии, (особено в случай че става дума за пода на социална тоалетна или ресторант), след което я поставите на кухненската маса или на плота. Ако към този момент сте създали това и чантата ви е направена от плат или кожа, както множеството, предлагаме смесването на малко лек течен сапун за лице, с две чаши топла вода, по-късно използвайте мека забрадка, с цел да избършете мръсотията.

3. Съхраняването на четки за зъби прекомерно близо една до друга

Грипът, стафилококите, стрептококите, ешерихия-коли постоянно живеят в четките за зъби. Дръжте четката си за зъби покрита или на разстояние.

4.Дезинфекция на дръжките

Почистваме доста места у дома, само че постоянно забравяме дръжките на вратите и кухненските шкафове. „ Някои от обичаните места на микробите са местата в градината и в къщата, до които всички се допират ", споделят лекарите. Трябва да ги избърсваме най-малко през ден, в случай че можете да запомните, и всеки ден, в случай че знаете, че някой в къщата е болен от грип.

5.Носите обувки у дома

Подметките за обувки са безусловно на всички места.Това значи, че носите у дома външни микроби, които могат да ви накарат да се разболеете във вашия дом, правейки всички в фамилията податливи, изключително децата.

6.Храните се на бюрото

Бюрото ви е 100 пъти по-мръсно от средно-статистическа тоалетна паница, тъй че последното нещо, което би трябвало да вършиме, е да ядете с ръце покрай тази нечиста повърхнина. За да избегнете това, влезте в стаята за отмора (ако има такава) или дезинфекцирайте нечистите повърхности.

7.Използвате телефона си в банята

Всичко, което вземате в банята, може да се замърси с микроби или фекална материя (според изследване 16% от мобилните телефони имат такова замърсяване). За да убиете микробите, почистете телефона си с с пропит със алкохол тампон или дръжте на разположение пакет с антибактериални кърпички.

8.Забравяте да ядете КИСЕЛО МЛЯКО

Изследователите имат вяра, че пробиотиците в киселото мляко имат капацитет за битка с грипа. Неотдавнашно изследване в списанието на Канадската здравна асоциация допуска също, че пробиотиците могат да оказват помощ за премахване на инфекциите на горните дихателни пътища. Боровинките и други тъмни плодове също ще ви оказват помощ да укрепите имунната си система.

9.Твърде дълго чакате, с цел да промените чаршафите си

В чаршафите се спотайват микроби, което значи, че всеки, който споделя вашето легло, ще бъде предразположен на вирус, който може да сте донесли в къщата, и назад. Чаршафите би трябвало да се сменят най-много на две седмици, само че 1 път седмично е по-добре. Изпирайте чаршафите, калъфките и кърпите в гореща вода. Изсушете ги благодарение на антибактериалния цикъл или най-високата температура, която предлага сушилнята ви. За артикули, които не могат да се перат, използвайте дезинфекциращ спрей, който защищава тъканите, с цел да унищожите бактериите.

10. Не си слагате противогрипна ваксина

За да се предпазите от грип, всяко дете на и над шест месеца или всеки възрастен би трябвало да бъде имунизиран, съгласно мнението на ред лекари. Продължавайте да практикувате и други техники за премахване на микробите след инжектиране, тъй като имунизациите не са 100% ефикасни. Както постоянно, консултирайте се с лекаря си преди вие или някои от членовете на вашето семейство да се имунизира./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР