Веднага, след като Джордж Сен-Пиер официално обяви завръщането си в

...
Веднага, след като Джордж Сен-Пиер официално обяви завръщането си в
Коментари Харесай

Макгрегър срещу Сен-Пиер - възможният сблъсък на PPV титаните

Веднага, откакто Джордж Сен-Пиер публично разгласи завръщането си в ММА след четиригодишна пауза, спекулации за мач сред него и Конър Макгрегър започнаха да върлуват в общественото пространство.

Макгрегър е първенец в лека, а канадецът бе дълготраен първенец в полусредна категория. Техните мачове са от най-купуваните в историята на UFC и конфликт сред тях безспорно би донесъл стремглави облаги на организацията, която все още е изправена пред голяма потребност от суперзвезди, които да убедят почитателите да закупуват файт картите на най-голямата ММА организация в света.

И до момента в който мачът сред две от най-отличилите лица на спорта звучи като сбъдната фантазия за всички фенове на смесените бойни изкуства, то провеждането му на този стадий е подозрително заради няколко аргументи.

Сен-Пиер ще се изправи против Майкъл Биспинг в мач за купата в междинна категория, която при победа, съгласно уговорка в контракта, той ще би трябвало да унифицира против носителя на краткотрайния пояс Робърт Уитакър.

Френскоговорещият канадец също по този начин показа, че има процедура да не провокира бойци от по-ниските категории, въпреки и да загатна, че „ ще бъде чест за него “ да взе участие в подобен мач.

Макгрегър пък е изправен пред нелекото тестване да унифицира купата си в лека категория с тази на непредсказуемия краткотраен първенец Тони Фъргюсън. Хабиб Нурмагомедов също от дълго време желае да премери сили против ирландеца.

По време на конференциите, които промотираха мача, Сен-Пиер съобщи, че при положение, че не успее да победи устатия англичанин, той ще се отдръпна от спорта. Дейна Уайт обаче е на друго мнение:

„ Джи Ес Пи не е от хората, които биха си тръгнали от спорта по този метод. Той по-скоро би свалил до седемдесет и седем кг. Там бе първенец през по-голямата част от кариерата си. “

Президентът на UFC също по този начин не отхвърли изцяло подобен конфликт, само че загатна, че описът с бойци, които желаят да детонират най-обсъжданата персона в бойните спортове за последните три години е голям:

„ Всеки желае да се бие с Конър – бойците от категориите до 66, до 77 и до 84 кг. Няма войник, който би отказал мач с него. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР