Веднага ще поясня: говорим за непрекъснат цъфтеж (а не за

...
Веднага ще поясня: говорим за непрекъснат цъфтеж (а не за
Коментари Харесай

Тези цветя цъфтят цяло лято и сланата не може да ги попари

Веднага ще поясня: приказваме за непрестанен разцвет (а не за дълъг или повтарящ се). Тоест, когато първата пъпка цъфне през май или юни, а последната се умира след есенната слана. Има доста такива цветя, само че ще опиша единствено за тези, които са изключително публикувани.
Непрекъснатият разцвет е сериозен мотив в интерес на несъмнено растение. Но продавачите на посадъчен материал постоянно са хитри, дарявайки разнообразни типове с несъществуващи преимущества. Ето за какво, в този момент ще ви предложим няколко типа, които несъмнено ще ви харесат.
1. Газания
 Какво би трябвало да знаете, в случай че отглеждате орхидея у дома Какво би трябвало да знаете, в случай че отглеждате орхидея у дома
Орхидеите са необикновено красиви цветя, които освежават дома, само че не са доста лесни за развъждане. Най-вероятно опитните цветари знаят то...
Ако желаете красива цветна леха, само че не можете да отделите доста време за грижи, Газанията е вашето растение. За предпочитане е да се купува цъфтящи разсад: от семената към момента не се знае какво ще поникне, само че тук всичко към този момент е ясно както с цвета, по този начин и със структурата на цветето.
Удивително непретенциозна и упорита! Расте удивително и непрестанно в бедна почва без нито едно поддържане, единствено с поливане. Предпочита слънцето, само че можете да го оставите и на  полусянка.
Разсад се засажда навън при започване на май или даже в края на април. Газанията може елементарно да понесе къси студове до –5... –7 ° C), а до октомври-ноември цветните ми лехи са украсени с ярки „ маргаритки “. Между другото, листата също са красиви - яркозелени, тесни, резервират декоративния си резултат през цялото лято (умират - единствено някои!).
Не е установяват вредители, заболяванията също заобикалят цветето. То понася топлота и липса на влага и продължава да цъфти! Вярно, не толкоз несметно, колкото при удобни условия, само че въпреки всичко... То реагира на постоянно поливане и поддържане с цяла куп цветове - не се виждат листата!
 Цветята ви ще се зарадват на тези способи за натурално поддържане Цветята ви ще се зарадват на тези способи за натурално поддържане
Цветята са едни от най-ярките украшения на нашата планета. Вероятно по тази причина хората са почнали да ги отглеждат освен в градините си,...
Газаниите са трайни насаждения, макар че нормално се отглеждат като едногодишни. Но в случай че желаете, можете да запазите екземпляра, който харесвате.
2. Невенчета
Предполагам, че невенът не се нуждае от показване. Отглеждат се като едногодишни, макар че има многогодишни типове. Определено си коства да се спрете на това цвете - в случай че не поради хубост, то поради неповторимите потребни свойства. Невенчетата са необикновено красиви и необикновено потребни за градината. Препоръчително е да ги засадите на слънчево място, допустима е и полусянката. Не бързайте да ги оставяте навън, изчакайте, до момента в който преминат противоположните студове. Невенчетата толкоз се опасяват от захлаждането, че вечно стопират растежа си. Те не умират, само че в продължение на месец ще се възвръщат.
Веднага откакто цветята стартират да избледняват, ги премахмете и гледката е по-спретната. Когато дълго време няма дъжд, го поливайте, един път или два пъти на сезон. Можете да го подхранвате със комплициран минерален тор. Никога не са забелязвани заболявания, от вредители са били наранени единствено един път: през изсъхнало горещо лято.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР