Вечното дерби ЦСКА - Левски мина. Армейците стигнаха до 3:3

...
Вечното дерби ЦСКА - Левски мина. Армейците стигнаха до 3:3
Коментари Харесай

Купа №21 за ЦСКА и втора при Гриша Ганчев: Мисия възможна

Вечното дерби ЦСКА - Левски мина. " Армейците " стигнаха до 3:3 и по този начин през този сезон не видяхме победител в мач номер 1 на България, откакто преди този момент огромните противници направиха 2:2 и 0:0. Лошата вест за ЦСКА след срещата е обвързвана с първия открит случай на ковид в клуба - инфектиран е нападателят Томи Юрич.

Лудогорец през вчерашния ден завоюва деветата си поредна купа и по този метод изравни връх от поредни титли в шампионата точно на ЦСКА. Сега за " алените " следва мач на сезона - против Ботев (Пловдив). Реваншът от полуфиналите на шампионата за Купата на България ще е на стадион " Българска войска " в сряда, след 0:0 в първата среща. Футболистите на Милош Крушчич са любимци. Този път " армейците " нямат право на нова издънка против " канарите ". През предишния сезон Ботев в профил ЦСКА още веднъж на полуфинал, отново след реванш на " Армията ". Тогава " жълто-черните " бяха спечелили с 3:2 на собствен терен и стигнаха до 3:3 в последните секунди на дуела в София.
 Снимка 281070
Източник:

Това е пети сезон, откогато отпред на ЦСКА е Гриша Ганчев. И досега най-хубавите му мемоари са свързани точно с този шампионат. През 2016-а " алените " победиха с Купата от " В " група. 20-ата за ЦСКА беше историческа - никой досега не беше правил подобен героизъм. Едва ли някой ще го стори още веднъж.

През сезон 2016/2017 " армейците " се изложиха и отпаднаха още на 1/16-финалите - с 1:2 от столичния Локомотив. За да поседват двата мъчителни полуфинала против Левски и Ботев, когато ЦСКА отпадна.

Сега задачата на Милош Крушчич и компания е допустима. Поне за постигане до край. Там най-вероятно ще ги чака носителят на трофея Локомотив (Пловдив). Ако пък " смърфовете " изтърван питомното на " Герена ", задава се ново Вечно дерби. Какво по-хубаво от това? Но, ЦСКА първо би трябвало да си свърши работата на полуфинала против Ботев. Няма място за подценяване. Напрежение? Във всеки клуб има такова. Особено в края на сезона и когато си в играта за трофей. Крушчич и всеки на " Армията " би трябвало добре да знае това.
 Снимка 484495
Източник:

Ново отпадане ще е огромен неуспех. Една Купа на България, въпреки и от " В " група, гарнирана с купата при дилетантите... това е малко за пет години, изключително за гранд като ЦСКА. Макар и, че " сътрудниците " от Левски са без трофей от 10 лета.

Сряда е основен ден за всички в клуба с трите звезди. Ще устоят ли значимия тест, остава да разберем. Втора Купа за пет сезона е проект " най-малко ". И би трябвало да бъде изпълнен.
 Милош Крушчич застава пред медиите във вторник
Милош Крушчич застава пред медиите във вторник

Треньорът на ЦСКА ще приказва за мача с Ботев (Пловдив)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР