Вечният кадър на Националната агенция за приходите (НАП) - директорът

...
Вечният кадър на Националната агенция за приходите (НАП) - директорът
Коментари Харесай

Човекът на Горанов в комисията по хазарта от ерата Божков подаде оставка

" Вечният " кадър на Националната организация за приходите (НАП) - шефът на дирекция " Контрол " Васил Панов, е подал оставка в петък, 26 юни, оповестиха от организацията.

Той напуща системата на приходната организация по свое предпочитание, без да се показват публични претекстове.

Панов беше член на Държавната комисия по хазарта като представител на Национална агенция за приходите, посочен от финансовия министър Владислав Горанов, по времето, когато хазартния необут Васил Божков посредством частните си лотарии е плащал на половина по-ниска държавна такса за хазарт, с което бюджетът е пропуснал да събере 700 млн. лева с лихвите.

Официално Панов, който има над 25-годишен стаж в данъчната администрация, не е коментирал проблема с дължимите 700 млн. лева от фирмите на хазартния необут. Не е ясно и по какъв начин върховен и умел кадър на Национална агенция за приходите не е забелязал данъчна липса от сходни мащаби. Същата липса не е била засечена и от посочения от ДАНС член на ДКХ Явор Колев, отговарящ за битката против компютърните закононарушения в ГДБОП.

За разлика от редица чиновници на ДКХ и някогашни ръководители на организацията, които бяха разпитвани по случая от проверяващите органи, не е известно дали Панов или Колев са били привлечени към следствието против Божков под някаква форма.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР