Вечната дилема през лятото – кой метод за обезкосмяване да

...
Вечната дилема през лятото – кой метод за обезкосмяване да
Коментари Харесай

Кола маска, лазерна епилация или депилиращ крем – предимства и недостатъци на всеки метод за обезкосмяване

Вечната алтернатива през лятото – кой способ за обезкосмяване да изберем.

За да открием най-хубавия метод за обезкосмяване, съпоставяме най-често срещаните разновидности и техните преимущества и дефекти.

Обезкосмяване посредством бръснене

Най-традиционният способ – той е бърз, неусетен, елементарен и работи сносно. Но за жалост идва с доста дефекти. Резултатът е малотраен и в действителност колкото по-често се епилираме, толкоз по-бързо ще порастват отначало косъмчетата. Освен това, в случай че не е изпълняван вярно, този способ може мощно да раздразни кожата.

 Кола маска, лазерна епилация или депилиращ крем - преимущества и дефекти на всеки способ за обезкосмяване

Ето по какъв начин да избегнете този резултат:

Депилиращи кремове

Този способ е най-подходящ за хората, които занапред стартират да се обезкосмяват. Не изисква никакви старания – нанасяме крем, който работи върху фоликулите на косъма и след няколко минути, когато премахнем крема, косъмчетата падат сами. Единственото неприятно е дългото време за деяние.

Лазерна епилация

Тук има доста разновидности на процедурата съгласно апаратурата, която използваме, само че основата си остава една и съща – с помощта на специфичен апарат, косъмът се третира от корена му. Така той безболезнено отстрани окосмяването и с времето изцяло стопира растежа.

 Кола маска, лазерна епилация или депилиращ крем - преимущества и дефекти на всеки способ за обезкосмяване

Главният минус на процедурата е цената й – въпреки че към този момент става все по-достъпно да си закупим апарат, с който вкъщи можем да се епилираме. Освен това има няколко правила, които би трябвало да съблюдаваме, с цел да предпазим кожата си преди и след лечението.

Кола маска и епилатор

Тези два метода са сходни поради това, че те изтръгват косъма от корема му. И  двата метода са съпроводени с неприятна болежка, само че пък дълготраен резултат, който още веднъж с времето оказва помощ за разредяване на косъмчетата в третираната зона.

Тук също по този начин би трябвало да внимаваме по какъв начин се грижим за кожата след епилиране, тъй като тя е мощно сензитивна, изключително след кола маска, когато се нарушава и по-голяма част от горния слой на кожата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР