Вечерта на изненадите – така ще бъде запомнена тазгодишната церемония

...
Вечерта на изненадите – така ще бъде запомнена тазгодишната церемония
Коментари Харесай

Вечерта на изненадите – кой грабна “Златен глобус”

Вечерта на изненадите – по този начин ще бъде запомнена тазгодишната гала по раздаването на премиите “Златен глобус”. Бляскавата гала се организира в Лос Анджелис.

Филмът “Бохемска рапсодия”, който наблюдава част от биографията на артиста и фронтмен на Queen – Фреди Меркюри, беше отличен в две огромни категории. Лентата завоюва в категорията за най-хубава драма, а Рами Малик, превъплътил се в ролята на Меркюри, сграбчи статуетката за най-хубава основна роля в драма.

Снимка: Reuters

“За теб, Браян Мей, за теб, Роджър Тейлър, тъй като сте се постарали да запазите достоверност в този свят. Тази премия е за теб и поради теб, разкошен”, сподели Малик от сцената, посвещавайки премията на Фреди Меркюри.

Наградите за музикалната драма са изненадващи, тъй като макар огромният им боксофис триумф, филмът и играта на Малик не се харесаха на кино критиците.

Букмейкъри, а и киномани залагаха, че и двете статуетки ще са за “Роди се звезда”. Залагаше се също, че Лейди Гага ще грабне премията за най-хубава женска роля още веднъж за този филм, само че статуетката беше дадена на Глен Клоуз. Така спряганият за огромния победител “Роди се звезда” се прибра у дома единствено с една премия – за най-хубава ария.

Големият победител на премиите се оказа лентата “Зелената книга”, която беше отличена с три награди. Филмът беше награден в категориите най-хубав мюзикъл или комедия, най-хубав сюжети и най-хубава поддържаща мъжка роля, като премията е за носителя на “Оскар” Махаршала Али.

Снимка: Reuters

Филмът се развива през 1960 година и в него се споделя историята на музикант афроамериканец, който наема водач италианоамериканец, който да го кара на турне в Южните щати. В лентата има българска връзка – една от второстепенните функции се извършва от артиста Димитър Маринов, за който ви разказахме в предаването “Тази събота и неделя”.

Крисчън Бейл беше отличен в категорията за най-хубав артист в комедия или мюзикъл за ролята си във кино лентата “Порок”. Там той се превъплъти в полята на Дик Чейни.

Снимка: Reuters

Наградата за постановка отиде при Алфонсо Куарон за лентата му “Рома”, която е продукция на “Нетфликс”. Ако това се повтори и на премиите “Оскар”, най-сетне продукциите на стрийминг компанията ще излязат от сянката на интернет пространството. В предишното техни ленти провокираха кавги, тъй като не бяха позволени до филмовия фестивал в Кан. “Рома” завоюва и в категорията за най-хубав чуждоезичен филм.

В телевизионните категории бяха отличени актьорите Ричард Мадън за ролята му в драмата “Бодигард” и Бен Уишоу за играта му в “Много британски скандал”.

Снимка: Reuters

“Американците” беше отличен в категорията за най-хубава драма, а “Методът Комински” завоюва за най-хубава ТВ комедия. Лентата е продукция на “Нетфликс” и в нея играе ветеранът в киното Майкъл Дъглас, който също беше награден за играта си.

Тази година “Златните глобуси” донесоха премия и на Сандра О – първата азиатка, отличена с премия за най-хубава актриса в ТВ комедия.

Ето и спечелилите в най-ключовите категории:

Най-добър филм, драма – “Бохемска рапсодия”

Най-добър филм, комедия или мюзикъл – “Зелената книга”

Най-добър артист, драма – Рами Малик за “Бохемска рапсодия”

Най-добра актриса, драма – Глен Клоуз за “Съпругата”

Най-добър артист, комедия или мюзикъл – Крисчън Бейл за “Порок”

Най-добра актриса, комедия или мюзикъл – Оливия Колман за “Любимецът”

Най-добра ТВ драма – “Американците”

Най-добра ТВ комедия – “Методът Комински”

Най-добър артист в ТВ драма – Ричард Мадън за “Бодигард”

Най-добра актриса в ТВ комедия – Сандра О за “Убивайки Ив”

Най-добър артист в ТВ комедия – Майкъл Дъглас за “Методът Комински”

Най-добра актриса в ТВ комедия – Рейчъл Броснахан за “Невероятната госпожа Мейзел”

Най-добър къс ТВ филм – “Убийството на Джани Версаче”
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР