Вечерта на 2 декември в центъра на Одеса избухна експлозия. По

...
Вечерта на 2 декември в центъра на Одеса избухна експлозия. По
Коментари Харесай

Неизвестен взриви граната! Има ранени, полицаи са в критично състояние СНИМКИ

Вечерта на 2 декември в центъра на Одеса избухна детонация. По предварителна информация повода е взривяване на граната. За това пише  " Суспільно ", базирайки се на очевидци.

Както се прецизира, гърмежът е избухнал към 16:30 часа локално време на кръстовището на улиците " Прохоровская " и " Мясоедовская ".

В момента полицията е на място и към момента не е дала коментар.
 детонация на граната в Одеса В момента на мястото има полиция 
Междувременно очевидци настояват, че вследствие на детонацията има ранени и починали.

" Тук имаше доста коли за спешна помощ, имаше доста хора. И както разбрах, има ранени и починали, само че не знам какъв брой ", разяснява един от минувачите. По думите му колата за спешна помощ е откарала минимум двама починали.

Източници на изданието от правоохранителните органи съобщиха, че измежду ранените при детонацията има и служители на реда. Те са с охлузни рани и счупвания. Двама служители на реда са в сериозно положение. Според тях починали няма.
 одески нар Улицата към момента е блокирана Снимка: Suspilne
Главният доктор на Одеската градска болница №11 Николай Турчин заяви, че хората, наранени от детонацията, са получили междинни пострадвания на краката. В момента те се преглеждат от лекари.
Кой взриви граната в Одеса?
Журналистът Андрей Цаплиенко пише, че незнаен е хвърлил граната, когато служители на реда са се пробвали да го задържат.

В локалните медии също се съобщава, че мъжът е употребявал ръчна граната, когато полицията е претърсила колата му. Според каналите в Telegram са ранени шестима чиновници на Националната полиция и двама цивилни.

Според друга версия са се взривили материалите, които са донесени за експертиза. Някои онлайн медии също писаха, че група от двама или трима души са взривили гранатата.
 детонация одеска граната По предварителна информация 8 души са ранени. 
Местните уточняват, че детонацията е станала на паркинга до постройката на Държавната работа за изключителни обстановки, тъй че спасителите са оказали долекарска помощ на потърпевшите, след което ранените са били откарани с коли за спешна помощ.

От детонацията са потърпевши и паркирани наоколо коли. Сапьорите са тръгнали към мястото.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР