Вечерните антиправителствени протести спират, спокойна ли ще е властта до

...
Вечерните антиправителствени протести спират, спокойна ли ще е властта до
Коментари Харесай

Политолози обясниха защо замряха протестите

Вечерните антиправителствени митинги стопират, спокойна ли ще е властта до постоянните избори през март? "Един цивилен митинг, един махленски не стопира, той не може стихне. Нека създадем разликата сред опита да се официализира закриването на митинга под формата на това, че ние сме в условия на пандемия и това, че митингът стихна по ред аргументи ", сподели политологът Цветанка Андреева в студиото на "Денят ON AIR ".

Според нея властта още веднъж няма да е спокойна поради пандемията.

"Страхът към този момент не е толкоз от опозицията, тъй като на никое място по света тя не ражда кой знае какви други възможности за решение на Ковид пандемията, а страхът е самата пандемия. В опит да бъдат избавени жителите, само че най-много стопанската система и здравето ", акцентира Андреева пред Bulgaria ON AIR.



Политологът Юлий Павлов счита, че митингите е трябвало да спрат още преди няколко седмици.

"Крайно време беше протестиращите да стартират да се готвят за постоянните избори. Едва ли е имало сериозен анализатор, който е считал, че ще има предварителни избори. Отдавна беше ясно, че няма да има. Протестите изиграха своята роля и реализираха отчасти своята цел. Те разместиха пластове в електоралните настройки ", разяснява той.

Цветанка Андреева счита, че в първата си фаза, когато митингът беше цивилен, е бил сполучлив.

"Тогава той съумя да стресира властта. Тя нанесе някои корекции. ГЕРБ се стреми по всякакъв начин да се еманципира от възможна връзка или съмнения за връзка с Движение за права и свободи. В момента, в който митингът сподели, че не може да роди политическа опция, той стартира да губи ", безапелационна е политоложката.

Павлов добави, че в един митинг би трябвало да има и поле за договаряния.

"Те разчитаха, че Борисов, който демонстрира податливост да отстъпва на разнообразни типове митинги и да хвърля оставки, ще постъпи по същия метод и в този момент ", безапелационен е политологът.

А съгласно Андреева Ковид пандемията е била главният зложелател на митинга.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР