Вечерната сесия на Откритото първенство на Франция тази година ще

...
Вечерната сесия на Откритото първенство на Франция тази година ще
Коментари Харесай

Промяна в Ролан Гарос

Вечерната сесия на Откритото състезание на Франция тази година ще бъде изместена с половин час напред, сподели шефът на шампионата Амели Моресмо.

" Тя ще стартира в 20.00 локално време с интерактивно шоу, а първата точка ще бъде изиграна в 20.30 ", сподели тя на конференция.

Миналата година играчите на корта " Филип Шатрие " започваха да загряват в 20.45, а програмата беше много критикуване поради неналичието на публичен превоз при положение на късен завършек на мача.

Парижкото метро стопира да работи към 1:15 сутринта.

Организаторите също бяха подложени на критика, че възнамеряват най-вече мъжки мачове за късни на Централния корт, а Моресмо не се ангажира да обещае повече женски срещи тази година.

" Трудно е да се каже преди жребия. Мачовете са това, което ще ни управлява. Би било неточност да обещаваме от в този момент ", добави някогашната френска тенисистка.

Моресмо добави, че " Ролан Гарос " ще се възползва от услугите на специфична компания за заличаване на обидни известия в обществените мрежи, с цел да отбрани играчите от кибертормоз.

" Това е ужасно за психическото здраве на играчите. Изчиства съзнанието. Всеки ще може да излезе по-свободно на корта. Нямам самообладание да видя по какъв начин ще се усещат играчите от тази услуга ", сподели тя.

Откритото състезание на Франция ще се организира от 28 май до 11 юни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР