Вечерната процесия на Разпети петък, водена от папата, в която

...
Вечерната процесия на Разпети петък, водена от папата, в която
Коментари Харесай

НА ФОНА НА ВОЙНАТА: Рускиня и украинка ще носят заедно кръста на Разпети петък

Вечерната върволица на Разпети петък, водена от папата, в която рускиня и украинка ще носят дружно кръста, среща съпротивата на украинците, които я дефинират като " неразбираема " и " несъответстваща ", оповестява.

Посланикът на Украйна към Светия трон също стачкува против решението дамите да вземат участие в годишния Кръстен път, който припомня за стадиите на Христовото разпятие.

Двете дами, украинската здравна сестра Ирина и съветската студентка по медицина Албина, които са приятелки, се чака да се ръкуват безмълвно, до момента в който държат кръста.

В изказване от вторник той съобщи, че жестът е " променчив и даже афектиран, изключително в очакване на второто, още по-кърваво нахлуване на съветските войски против нашите градове и села ".

Шевчук съобщи, че доста украински католици са го помолили да " съобщи на Светия трон тяхното отвращение и отменяне на този план " За тях помиряването " ще бъде допустимо единствено когато войната завърши и отговорните за закононарушенията против човечеството бъдат изправени пред съда ", сподели той.

Папа Франциск от дълго време се стреми да усъвършенства връзките си с Московския патриарх Кирил, водач на Руската православна черква, основен покровител на президента Владимир Путин, който глоби войната. Въпреки че Франциск осъди самото навлизане като " кощунствено ", той заобикаля да подлага на критика непосредствено Путин по име, като вместо това го назовава " някакъв всесилен държател ".

Апостолическият нунций в Украйна, еквивалент на дипломат във Ватикана, монсеньор Висвалдас Кулбокас, съобщи, че е предал митингите на украинците на Светия трон.

Той изясни решението си с думите, че " под кръста всички сме деца на Бога, агресор и атакуван, в тази ситуация Русия и Украйна ".

" Църквите и религиозните организации в Украйна желаят да работят за помиряване, само че знаят, че ще могат да приказват за това единствено когато експанзията спре. "

От пресслужбата на Ватикана не дадоха отговор на позвъняванията на Политико в петък.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР