Вечерен изглед от фестивала м. г.У нас има двоен ръст

...
Вечерен изглед от фестивала м. г.У нас има двоен ръст
Коментари Харесай

300 българи оглеждат яхти в Кан

 Вечерен аспект от фестивала м. година Вечерен аспект от фестивала м. година
У нас има двоен растеж на чартърите с първокласните лодки до екзотични дестинации

Яхтите по Черноморието си остават постоянно шлагер за венчавки, а в последно време всеобщо се наемат за момински и ергенски празненства. Предлагат се нощни забави и разходки

Точно когато си мислим, че лятото е към своя край, Лазурният бряг ни приканва да се насладим на още топли Средиземноморски дни, вълнуващи нощи и …най-новите модели яхти!

От 11-ти до 16-ти септември в Кан се организира най-голямото и влиятелно яхтено ревю навън в Европа. Производителите на яхти в международен мащаб като Princess и Grand Soleil са цялостни догоре със поръчки за 2019 от в този момент, а след най-голямото ревю в Кан доставките ще са към този момент през 2020 година Това сподели за “Труд ” Лъчезар Братоев, началник на Асоциацията на яхтените пристанища и на вносителите на яхти у нас дни преди огромния Cannes Yachting Festival, който ще се организира от 11 до 16 септември.

Това е нещо изцяло обикновено в сегмента на първокласните артикули, където към този момент за нов Ролекс, Ферари или чанта Hermes се чака повече от година, уточни Братоев. Той напомни, че огромното шоу във Френската Ривиера ще събере над 120 000 гости и ценители на първокласните морски лимузини. Очакват се и над 300 българи и представители на родния бизнес хайлайф да се потопят в тази атмосфера.
 Princess R35 е първата яхта серийно произвеждане, употребяваща система от дейни хидро криле, създадена дружно с учени от Формула 1. Princess R35 е първата яхта серийно произвеждане, употребяваща система от дейни хидро криле, създадена дружно с учени от Формула 1.
През последните 7 години яхтеното ревю в Кан последователно и изцяло разумно се трансформира в най-важното и значимо събитие за феновете на яхтинга в международен мащаб. Мястото и времето са подбрани съвършено в перлата Кан и в края на сезона, когато тълпите от туристи към този момент ги няма, а заливът е цялостен с всевъзможни яхти за милиони евро, а сред тях дингитата, които ги обслужват, хвърчат неразумно като моторчета в италиански град. От цялото обилие от 600 лодки 108 са със международна премиера тук. Сред тях е Princess R35, която е първата яхта серийно произвеждане, употребяваща система от дейни хидро криле, създадена дружно с учени от Формула 1. Лодката, която е провокирала максимален интерес в българите, удостоверили визитата си в Кан, е тридесетметровата Princess BANDAZUL, която завоюва премията за яхта на 2018 година и чийто интериор е сътворен от дизайнерите на Фенди. Голям интерес има и към катамараните
 Лъчезар Братоев, началник на Асоциацията на яхтените пристанища и на вносителите на яхти у нас. Лъчезар Братоев, началник на Асоциацията на яхтените пристанища и на вносителите на яхти у нас.
NAUTITECH.

Яхтената промишленост е в напредък и откакто рецесията остави на картата единствено потвърдено съществени играчи, те излязоха от нея научили няколко урока-пазарът желае качество, надеждност, нови технологии, които да покачат комфорта и да понижат разноските за поддръжка, разяснява браншовикът.

За феновете на ветроходни яхти и катамарани ще дебютира новият Grand Soleil 48, който се чака да господства в регати и гонки през идващото десетилетие.

На българския пазар има огромно търсене на лодки сред 70 и 85 фута, нови или най-вече тригодишни, като цените варират от 1.6 до 4 млн. евро. Има засилен интерес и при супер яхтите над 30 м и много българи идват в Кан или Монако яхт шоу през септември, с цел да търсят тъкмо този размер. А цените стартират от 7 млн. евро и вървят нагоре. Българите, които търсеха моторни лодки до 15 м, се ориентираха към ветроходните яхти поради по-ниска цена, по-малко разноски, а и поради удоволствието да направляват ветрилата.
 През нощта купонът край яхтите продължава до късно. През нощта купонът край яхтите продължава до късно.
В България е максимален ползата към наемане на лодки, като оборотът от чартъри е двойно по-висок, а запитванията са в пъти повече. Едноседмичният наем на катамаран е най-бързо растящият бранш в яхтения бизнес у нас. Няколко компании са вложили в по-модерни маркетингови акции и резултатът е ясно видим. Само една от тях е пратила над 1000 българи на едноседмични и двуседмични чартъри в Гърция, Хърватска, Турция и Италия и има над дузина запитвания за зимата за Карибите и Тайланд. Цените са разнообразни според размера на лодката, екстрите в нея, от това има ли нает шкипер или капитан, както и готвач и различен личен състав. Относно това дали българите и чужденците идват с хубавите си яхти в България обстановката е все същата, тъй като нищо не е пипнато в последните години, инфраструктурно изоставаме доста от съседките си, даже от Румъния и като цяло скъпите и лъскави яхти минават единствено по изключение пренос и за малко, сподели Братоев.

Яхтите по Черноморието си остават постоянно шлагер за венчавки, а в последно време всеобщо се наемат за момински и ергенски празненства.
 Рафаел Надал и приятелката му Мария на ревюто в Кан. Гениалният тенисист е обожател на първокласните плавателни съдове и има няколко.  50-7  50-8  В сегмента на първокласните артикули към този момент за нов Ролекс, Ферари или чанта Hermes се чака повече от година.  50-10
Предлагат се нощни забави и разходки с лов на риба, къпане, барбекю на залез слънце, танци, обиколка на околните плажове. Правят се уикенд чартъри, тийм билдинг на борда, нощни празненства, наемат се лодки за фамилни разходки и юбилеи, или фотосесии. Екшън филмите, които се снимат във Варна, в това число и с известни холивудски артисти, изобилстват със подиуми на яхти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР