Вечерен час бе въведен в Минеаполис, щата Минесота. Това решение

...
Вечерен час бе въведен в Минеаполис, щата Минесота. Това решение
Коментари Харесай

Минеаполис под блокада след дни на погроми

Вечерен час бе въведен в Минеаполис, щата Минесота . Това решение взе кметът на града Джейкъб Фрей след три денонощия на митинги, прераснали в насилия и вандалски акции.
 Тръмп уважи паметта на Флойд, оправда се за гневни изказвания
Тръмп уважи паметта на Флойд, оправда се за гневни изказвания

По думите му, той е изрично срещу вандалските прояви, които последваха нещастието с Флойд

Мярката важи за всички публични места, в това число улиците, от 20:00 до 6:00 часа. Той е в действие от петък вечер и продължава в същия времеви диапазон в събота.

Губернаторът на Минесота Тим Уолс утвърди ограниченията и се разгласи за ликуване на закона, а не на Улицата.

Припомняме, че до размириците се стигна след гибелта на чернокожия Джордж Флойд, умрял при арест. Твърди се, че служител на реда е коленичил на врата му, до момента в който Флойд молел да спре, тъй като не може да диша.

Четирима служители на реда бяха уволнени незабавно, а един е арестуван и с повдигнати обвинявания за ликвидиране трета степен.

Протест се организира и пред Белия дом, а демонстрациите обгръщат цялата страна.
 Байдън
Байдън " скочи " на Тръмп и за Минесота, разединява нацията

Полицаят, предизвикал гибелта на Флойд, към този момент е с обвиняване

Кметът на Атланта, щата Джорджия, Кейша Ланс Ботъмс (самата тя афроамериканка), също осъди размириците, като напомни Мартин Лутър Кинг и защо се е борел той.

Това не е митинг, а безпорядък, настоя тя и описа, че като майка на четири чернокожи момчета в Америка през днешния ден им е наредила да не излизат на открито.

Съобщава се, че стачкуващи са атакували централата на телевизия CNN в Атланта. Вчера, полицията в Минеаполис арестува кореспондент по време на предаване, без да уточни причина.

Обвинения в расизъм бяха отправени и към самия президент Доналд Тръмп с лед негови гневни известия в " Туитър ", които самата обществена мрежа цензурира.
 Снимка 481449
Източник:

Държавният глава се оправда , че е срещу вандалите, не срещу афроамериканците. Той цитира и друга сходна покруса - този път в Луисвил.

Не на това мнение е главният му съперник за Белия дом Джо Байдън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР