Вечер, особено след като се приберете у дома след дълъг

...
Вечер, особено след като се приберете у дома след дълъг
Коментари Харесай

Мързелива и диетична зеленчукова запеканка

Вечер, изключително откакто се приберете вкъщи след дълъг работен ден, желанието за готвене несъмнено е нулево. Но за какво да се задоволявате с бързо и не изключително вкусно ядене? Всъщност има рецепта за бърза, вкусна и засищаща зеленчукова запеканка.

Необходими артикули:

135 г брашно 300 мл мляко 2 моркова 300 г тиквички 1 алена чушка 100 г кашкавал 30-40 мл олио 8 г бакпулвер 3 яйца 1 глава лук магданоз сол и черен пипер

Начин на подготвяне:

Първо налейте струйка олио в тиган с незалепващо покритие, прибавете едро нарязания лук и морковите, нарязани на части, и гответе, до момента в който омекнат.

Сега прибавете нарязаните на кубчета чушки, разбъркайте, до момента в който омекнат и прибавете тиквичките, нарязани на части.

Разбъркайте и прибавете сол и черен пипер. Гответе за 7-8 минути.

Намажете с олио тава и разпределете зеленчуците в нея.

Счупете яйцата в купа, прибавете солта и 30 мл олио. Разбийте ги с бъркалка, прибавете млякото, разбъркайте и прибавете брашното и бакпулвера, след което разбъркайте добре и овкусете с нарязания магданоз.

Изсипете получената примес върху зеленчуците, като внимавате да се разпредели отмерено по цялата повърхнина, след което поръсете с настъргания кашкавал.

Накрая сложете да се пече в авансово загрята фурна за 35 минути на 180 градуса.

Вкусната и засищаща зеленчукова запеканка е подготвена.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР