Вечер на космоса и авиацията ще се проведе днес в

...
Вечер на космоса и авиацията ще се проведе днес в
Коментари Харесай

Вечер на космоса и авиацията ще се проведе в Руския културно-информационен център в София

Вечер на космоса и авиацията ще се организира през днешния ден в Руския културно-информационен център в София. Домакините са подготвили специфична научно-практична стратегия за посетителите. Гостите ще могат да изпълнят симулиран полет на първия български авиосимулатор „ Фотоника “.
В предаването „ Преди всички “ Явор Киряков – шеф на Университета за деца, разяснява:

„ В учебните заведения се натъртва единствено на доктрина, а отвън учебно заведение – единствено на процедура. От Университета за деца и с цялото събитие се стараем да създадем тази връзка. Ще гледаме кино лентата „ Космос “, ще има и много пояснения на опитите, които ще създадем на сцена. /…/ В неофициалното обучение се стараем да внедрим повече процедура, повече опити. При нас доста от децата знаят, че ще станат учени, преди даже да са влезнали в същинския университет, тъй като имат вяра в себе си и са уверени, че това, което обичат, е тяхното бъдеще “.

Недислав Веселинов – ръководител на Авиационно-космическия конгрес и архитект на авиосимулатора „ Фотоника “, уточни:

„ Направихме тестови полети преди да го пуснем за необятната аудитория. Първият летец-изпитател беше баба ми на 85 години. Човек е в действителна кабина и има действителни копчета. Самата симулираща стратегия е по този начин основана, че да отразява действителността. Искаме този симулатор да образова бъдещи водачи “.

Веселинов изясни какви задачи ще бъдат давани по време на днешната симулация: „ Ще могат да кацат, ще има бойни задачи. Най-младият ни участник беше на 6 години, който от 3-4 път стартира да каца без проблем “.

Събитието е за всички възрасти, сподели Веселинов. Той акцентира, че желаят да изградят и планетариум.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР