Вече започвам да подозирам умисъл, оставам с впечатлението, че министър

...
Вече започвам да подозирам умисъл, оставам с впечатлението, че министър
Коментари Харесай

Валери Симеонов: С министър Ангелкова имаме разминавания кое е законно и кое не


Вече стартирам да допускам предумисъл, оставам с усещането, че министър Ангелкова пази ползите на наследниците на мутренски групировки. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на „ Лице в лице” по отношение на спора си с туристическия министър поради заведенията по морето.

„ Кое дава право на министър Ангелкова да обикаля и да твърди, че всичко е наред?”, запита той. По думите му туристическият министър оспорва всичко, осъществено от всички вероятни органи. Той съобщи, че с подписа на Ангелкова са получили разрешителните си знакови заведения извършители от „ Слънчев бряг”.
Валери Симеонов: В три заведения в Слънчев бряг са открити нарушавания нощес Сезонът на плажните празненства в курорта беше открит нощес, започнаха и инспекциите за равнищата на шума
Той ги назова „ Спалня”, „ Единият”, „ Какао плаж” и „ Кубинка”. По думите му при последната инспекция едно се е оказало напълно намерено и по този метод – в нарушаване на наредбите. В другите три били замерени към 90 децибела при възможни 75.

Конкретно за „ Спалня” той означи, че е посредством непозволено асимилиране на спомагателна повърхност е придобило размерите на мол, а е направено от железни структури, които могат да се срутят при мощен вятър.

„ Вижте какви удостоверения издава госпожата със своя автограф! Дава правото на всички тези бардаци да се назовават „ Нощни барове”, откакто законът безусловно го не разрешава. На плажа не може да имаш нощен бар, не може да имаш ресторант, не може да имаш дърводелска работилница”, яростно разяснява вицепремиерът.

Макар Симеонов да упрекна bTV, че са показали подвеждаща информация за инспекциите той призна, че „ разликата сред озвучаването през тази година и през предходната година е голяма”. „ Все отново законът се нарушава, ние нямаме право да разсъждаваме като някои министри: „ Хайде да не обръщаме Слънчев бряг на интернат!”. Ало, има закон!”, акцентира националистът.
Валери Симеонов: С министър Ангелкова имаме разминавания кое е законно и кое не По думите му постройките са ужасно рискови, а постоянно събират по 3-4000 души
По думите му шумът смъква равнището на туризма, а има и други проблеми: „ Масова е практиката – и то не от тази и предходната година, огромни притежатели на хотели в края на сезона да връщат луди пари на туроператори поради недоволства на чужденци, че не са могли да спят”.

Валери Симеонов акцентира, че синдикати, браншови и пациентски организации поддържат самодейностите му и единствената опозиция идва от „ една измислена туристическа организация от 7-8 членове в Слънчев бряг и това са тъкмо тези заведения (където има проблеми с шума-б.р.)”.

/btv
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР