Вече започва да става досадни и изнервящо, но… краят на

...
Вече започва да става досадни и изнервящо, но… краят на
Коментари Харесай

Светът свършва след седмица. Готови ли сте този път?

Вече стартира да става досадни и изнервящо, но… краят на света е напълно близо. Апокалипсисът ще се случи тъкмо след седмица — на 23 април (понеделник) и сме безсилни да го предотвратим. Тази поредна гибелна прогноза е на различен, а на теоретика на конспирацията Дейвид Мейд, който към този момент предсказа няколко несполучливи Апокалипсиса.

Новата му прогноза обаче, е друга, тъй като се основава на поредност от остарели нумерологии, преизчисления на библейската книга "Откровение " и нов прочит на тайните теории за митичната "Планета Х ".

Дори самата дата на предсказанието — 23 април, заслужава внимание и ни връща към един от най-известните провали за пророкуване на Апокалипсиса в историята — този на баптисткия просветител Уилям Милър, чиито почитатели в последна сметка образуваха Църквата на адвентистите от седмия ден. Милър е създател на голям брой прогнози за настъпването на "Страшният съд " в средата на 18-ти век. Сред многочислените дати, които проповедникът показва, е и 23 април 1843 година, въпреки най-известното му предсказване да е обвързвано с датата 22 октомври 1844 година — наречена "Голямото отчаяние ", защото Исус Христос по този начин и не слезе от небесата, с цел да оповести края на света.

И откакто светът не свърши нито на 21 август, нито на 23 септември, нито на 15 октомври 2017 година, то в този момент това сигурно ще се случи в… понеделник (23 април), явно. Поне в това има вяра Дейвид Мейд, макар че всяко негово предсказване до този миг се оказваше неверно.



Преди време той твърдеше, че рядко подравняване на звездите на 23 септември 2017 година предвещава "Края на света ". Тогава Мейд съобщи, че това подравняване на небесните тела е предвестител на появяването на митична планета, наречена "Планета Х ", която ще се насочи към Земята и това ще провокира поредност от геоложки процеси и катаклизми, които ще завършат с възможното завръщане на сина божи, както е разказани в "Откровение ", напомня Live Science.

Знаците



Новото предсказване на Мейд е по-различно от предходното. В изявление за английския всекидневник Express Мейд заяви, че новата дата за Апокалипсиса е 23 април 2018 година. Защо? На тази дата Слънцето, Луната и Юпитер "ще се подредят в една линия в съзвездието Дева, а това е знак за Второто пришествие, споделя той и продължава с изказванието: "Тогава Исус Христос ще възкръсне още веднъж и ще се завърне, с цел да накаже всички грешници на Земята ", отразено в "Откровение 12:1-2 ":

„ И в небесата беше забелязано удивително предсказание — жена, облечена със слънцето, и луната беше под краката ѝ, и на главата си носеше корона с дванайсет звезди, и беше бременна, и викаше от болежка, като се мъчеше да роди. “ (Откровение 12:1, 2)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР