Вече започна сглобяването на първия български изтребител F-16. Това съобщиха

...
Вече започна сглобяването на първия български изтребител F-16. Това съобщиха
Коментари Харесай

Локхийд Мартин: Вече сглобяваме първия български изтребител F-16

Вече стартира сглобяването на първия български изтребител F-16. Това оповестиха от американската компания Локхийд Мартин.

От там прецизираха, че за компанията е чест да поддържа България в желанието на страната да купи още 8 изтребителя F-16 и високо ценят мощното си съдействие в българските военновъздушни сили.

" България ще получи потвърдена най-съвременна система, което ще обезпечи десетилетия на съгласуемост с НАТО и ние сме горди, че най-модерният модел F-16, създаван в миналото, ще подкрепи националната сигурност на страната. Всички български изтребители ще бъдат създадени в завода в Грийнвил, Южна Каролина, от нашите отдадени чиновници там ", увериха от Локхийд Мартин.

" Производството на F-16 в Грийнвил бележи забележителен напредък като към този момент по едно и също време се сглобяват изтребители за повече страни - за Бахрейн, Словакия и България, като първият тестов полет на изтребител F-16 ще бъде при започване на 2023 година ", споделиха от компанията.

Според междуправителствения контракт първите два самолета трябваше да бъдат доставени в средата на 2023 година, а последните два през първото тримесечие на 2024 година След доставката на самолетите стартира тригодишен интервал на поддръжка на оборудването и системите, която би трябвало да завърши при започване на 2027 година В началото на т.г. обаче „ Локхийд Мартин “ разгласи, ще има закъснение в доставката на осемте самолета F-16 за българските Военновъздушни сили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР