Вече започна изграждането на нова детска градина в столичния квартал

...
Вече започна изграждането на нова детска градина в столичния квартал
Коментари Харесай

Започна изграждането на нова детска градина в столичния квартал Манастирски ливади

Вече стартира построяването на нова детска градина в столичния квартал "Манастирски ливади ". Сградата на улица „ Васил Стефанов “ е планувана за осем групи и ще бъде приключена през идната година. От групата на ГЕРБ-СДС в СОС изрично заявяваме, че няма да допуснем смяна на предназначението на терени, отредени за просветителна инфраструктура. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет.

Нуждата от съответна среда в разрастващите се квартали на града е забележима за всички. Освен градоустройствените процедури, с които пазиме ползите на живеещите, Столична община отделя забележителен запас за придобиване на терени и вложения в новите квартали на София. Осигуряването на детски градини за децата на София беше сложено във фокуса на работа на Столична община точно от от нас - съветниците от ГЕРБ и кмета Фандъкова. Последователните дейности за градеж на нови здания, разширение на съществуващи и потребление на всички вероятни общински терени за тази цел дават резултат. 46 000 деца посещават детските градини и ясли в София.

Граждани от "Манастирски ливади " в столицата на митинг поради липса на детски градини

Плановете ни за създаване на детски градини в Манастирски ливади включват и придобиване на терен, благосъстоятелност на Драгалевския манастир, както и на още един терен, подобаващ за тази цел. Вече сме придобили и огромна част от терените, на които построяваме улици, с цел да осигурим нужната досегаемост и обслужване с градски превоз. Можем да успокоим живеещите там, че чак, когато приключим тези процедури ще допуснем разглеждането на опциите за градеж на частни учебни заведения и частни детски градини в квартала.

А на сътрудници от опозицията, които демонстрират ангажираност по тематиката само чрез лозунги, подсещаме, че проблемите на града се вземат решение в експертни диалози и предложенията се отстояват в залата, а не на улицата и пред частни домове, разясниха още от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР