Вече за всички е ясно, че превратът срещу конституционното правителство

...
Вече за всички е ясно, че превратът срещу конституционното правителство
Коментари Харесай

Спас Гърневски: Мизийската „стръвница“ от прехода отново в кошарата. Но Пловдивският панаир къде е?

Вече за всички е ясно, че превратът против конституционното държавно управление с министър председател Бойко Борисов целеше реституция на комунистическа надмощие в ръководството на страната. Разграбилата България в сенчестия преход комунистическа върхушка, откакто натрупа изключителна икономическа мощност, реши, че е време да си върне политическата власт и да се трансформира в главен индивид на капиталистическите връзки у нас.

Президентът Радев оглави преврата, събирайки под знамената му прикрити и очевидни врагове на европейския път за развиване на родината ни. След чудовищни внушения, неистини, операции, репресии, всяване на боязън и суматоха в народът ни, пучът съумя. Тези дни под диригентството на президента Мефистофел Радев, властта в България се подели сред другите превъплъщения на комунистическия октопод. Ясен е към този момент персоналният състав на този „ прословут “ Отечествен фронт кабинет. Ясен е министър председателят „ сторожник “ на конституцията, ясни са и новите вицепремиери…
свързани новини55403на 02.12.202171489на 21.11.2021
От няколко дни в медиите още веднъж върви спор за сагата с пловдивския Международен панаир. Дискутират се обособени фрагменти от нея. Не става обаче ясно на публиката какво в действителност се е случило с панаира през годините до тук, с цел да се осветлят с този съответен случай механизмите за придобиване на крупни парцели от богоизбрани любимци през прехода.

За това като съвременник, наблюдаващ, и анализатор на тази договорка ужилила с милиарди достолепието и достойнството на 80 вековния ни град Пловдив, ще мина всъщност.

На 15. 06. 2006 година, с Решение номер 177 на Общински съвет Пловдив е основано смесено сдружение „ Пълдин туринвест “ АД сред компании следени и представлявани от Георги Гергов и община Пловдив. Целта на новото сдружение е да взе участие в приватизацията на Международния панаир, а с приходите от неговата активност да се подкрепят туризма, културата и обществената политика на града ни. Тези планове добиват известност под тепетата и дават живот на начинанието. При учредяването на тази „ златна кокошка “ /според Гергов и тогавашния сякаш „ наследник кмет “ Чомаков/, акциите са разпределени: за общината - 75%, против 25% за Георги Гергов. Само след 9 месеца на 19 април 2007 година ще стане ясно обаче, че чаканите „ златни яйца “ под тепетата са били кьорфишеци за наивници, прикриващи същинските планове на една безскрупулна спекулация. По-късно тя бе наречена „ Кражбата на века “ под тепетата.

През пролетта на 2016 г,. в качеството ми на общински съвет бях определен от локалния парламент да ревизира 10-годишната активност на „ Пълдин туринвест “ АД. На сесия на общинския съвет на 10 ноември същата година показах отчета си със съответните констатации:

При учредяването на сдружението Общинският съвет му е дал своя вот Устав, съгласно който оперативната му активност остава на „ сянка “. Изпълнението на решенията на Общинския съвет ще стават от Общото заседание на акционерите и Съвета на шефовете на сдружението без предварителна и противоположна информация по каналния ред до локалния парламент и кмета. В тези два органа Общината е представлявана от „ свои представители “, които по-късно се оказва, че са защитавали само ползите на олигарха Гергов. Според „ комфортния “ Устав общината не получава публично информация за оперативната активност на сдружението със съответната поща, а посредством персонална информация от чиновниците, които е избрала да я съставляват в него. На процедура и Общинският съвет, и Кметът на общината „ не знаят “ какво правят управителните органи на сдружението. Общинският съвет и кметът „ не знаят “ за придвижването на общия капитал, неговото нарастване или понижение, с какъв брой и за чия сметка се случва в случай че определените от самите тях представители в тези органи не им рапортуват персонално.

Когато изисках публично писмените отчети от представителите и на двете институции в управителните органи, се оказа, че няма постъпил нито един отчет по какъвто и да е мотив... Така кметът на общината и председателството на Общинския съвет се „ оневиняват “, че не са знаели по какъв начин единствено за първите 9 месеца от основаването на „ Пълдинтур инвест “, община Пловдив е наляла в смесеното сдружение скъпоценни пловдивски парцели за близо 200 милиона лв. и то не на пазарна цена. Разиграни на търг биха коствали 3 пъти повече. Оказва се, че „ заради липса на информация са проспани “ куп интервенции касаещи нарастване и понижение на капитала, посредством които акциите на общината са понижени от 75% до 25%, а тези на Георги Гергов скачат от 25% на 75%. На процедура общината е изиграна поради преференциалния за олигарха Устав, с който е основала общото сдружение.

Добре изпипана работа нали? Няма по какъв начин да е другояче, щом пловдивчани позволиха да бъдат ограбени с: 14 парцела в Стария град върху 6,290 дка земя; 39 дка първокласна земя към панаира; 4,5 дка паркинг пред самия панаир; 19 дка първокласна земя до хотел „ Санкт петербург “; Цялата общинска компания „ Паркове и градини “ с 330 дка разсадници и цветарници. За тях през днешния ден общината заплаща наем на Гергов с цел да употребява „ харизаните “ му от нея озеленителни площи; За десерт олигарха получава и 20 дка първокласна земя до Гребния канал. Оттам нататък, овладявайки сдружението, Гергов стопира всевъзможни контакти с общината. Със своите и с присвоените от Пловдив парцели продължава идната си цел – придобиване на мажоритарния дял в Международния панаир Пловдив. Акцията му и тук се оказва като разходка в градския парк. Съдействието е тотално. България се ръководи от социалистическото държавно управление на Сергей Станишев, министър на стопанската система е Румен Овчаров. Зам.-министър, и Председател на управителния съвет на Международен панаир Пловдив е популярната „ Синя приватизаторка “, самата Корнелия Нинова.

Виждате ли по какъв начин се пораства по време на лов на риба в мътна вода. Започва като изпълнителен шеф в „ Техно импекс “ с активи за 3 милиона и Председател на Съвета на шефовете на „ Техноимпортекспорт “ по времето на Съюз на демократичните сили. След като заменя „ Синята концепция “ през 2003 година с „ Червената мимикрия “ през 2005 година, като червен зам.-министър стига още до поста Председател на Управителния съвет на „ Булгартабак “ АД. Изключително доверие получава от държавното управление да оглави и Управителния съвет на Международен панаир Пловдив. Зам.-министърката оправдава оказаното и доверие и Червеният олигарх съумява да придобие мажоритарния дял от активите на панаира, чиято пазарна стойност е надалеч над 3 милиарда лв..

Може ли да си представим до каква степен ще развихри своята фикция като вицепремиер и министър на стопанската система Нинова през днешния ден, при безконтролното ръководство на ресора си според съдружното съглашение? Като си напомним, че като зам.-министър в това ведомство бе уволнена от съпартиеца си и министър председател Станишев, поради подозрение в тежка корупция съм уверен, че ще вдигне летвата доста високо…

По медиите служ. министър председател Стефан Янев показва терзание за ориста на панира, като са изпратени писма до общините в Пловдив и Варна по отношение на техните общо 49% от акциите им в ревюто. Г-н Янев, те не костват и пет пари щом мажоритарния дял е в Георги Гергов. От 2007 година до през днешния ден, към този момент 14 години страната и общините не са получили и по левче дял от Панаира с обикновени счетоводни хватки…

Във връзка с изказванията на служ. Премиер Янев, че са нужни законодателни ограничения съм изцяло склонен и неведнъж съм предложил обществено какви да бъдат те. Когато проучих обстоятелствата и събитията, до които се добрах по време на инспекцията, ми попаднах на два отчета на Групово дело Национална полиция разследвала както договорката сред общината и Гергов, по този начин и договорката за приватизация на Панаира. Ще Ви падне шапката господин Янев, какви способи, какво потъпкване на правила и закони са осъществявани от обслужващи процесите на приватизацията институции. Ще видите смайващи, неприемливи от закона апорти и апортни оценки.

Само един образец: Една от апортните оценки на земята под хотела на олигарха, земя която не става за нищо, е оценена по 1 млн. лева за декар. Граничещата с хотела свободна и годна за всякакво строителство общинска земя е оценена смайващо 2 пъти по на ниска цена, на половин милион за декар. Само от този апорт общината е прецакана с близо 13 милиона… Г-н Янев, изнесеният от мен отчет пред Общински съвет Пловдив, ведно с всички писмени обстоятелства условия и преписка със съответни институции в края на месец ноември 2016 година, изпратих до Окръжна и Главна прокуратура. Към преписката приложих и двата отчета на Групово дело Национална полиция. Давностния период по договорката „ Пълдин туринвест “ изтичаше на 19 април, 2017 година, т.е. имаше задоволително време да започва публична инспекция, само че не се случи. Едва ли пък оттук насетне, изключително в този формат на властта, някой ще предприеме дейности за откриване на закононарушенията от престъпната приватизация.

В речта си при разкриване на 47-то Народно събрание президентът Радев съобщи недвусмислено: " След тези избори „ Епохата на Прехода завърши “! Явно за него престъпният преход на плячкосване на страната от комунистическата номенклатура и вездесъщата държавна сигурност съставлява велико, епохално събитие.

От тук насетне отговорност няма да се търси от никого. Ще гледаме напред! Не инцидентно на сватбена трапеза, постлана от неговото вице Йотова, компания му правеха милионерите съпартийци Георги Гергов и Весела Лечева. Най-вероятно ни чака тъкмо това, откакто една от основните героини на незапомнения обеден обир през днешния ден към този момент е вице министър председател и „ обществен дирек “ за стигналите до просешка сопа елементарни българи през подправения преход…

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР