Вече цялата страна знае: Цецо Цветанов си купил законно апартамент-етаж

...
Вече цялата страна знае: Цецо Цветанов си купил законно апартамент-етаж
Коментари Харесай

Как Цецо спести 1,6 млн за жилище – четиво за ГЕРБ, НАП, КПКОНПИ и Гешев

Вече цялата страна знае: Цецо Цветанов си купил законно апартамент-етаж на ул. „ Латинка “ за 400 хиляди лв.. За толкоз му го продали. Той дал в преди този момент две от 6-те си жилища и доплатил още 100 хиляди лв., които взел като заем. Честна и честна договорка.
Но… Журналистка от „ Свободна Европа “ за България обаче се поразровила в договорката и разкрила причудливи неща. Оказва се, че цената от малко над 600 евро за кв.м. е нереална цена. Реалната била над 3000 евро за кв. м. Което прави цена на жилището от 1,6 млн лв.. Разликата от 1,2 млн лв. някъде се губи в мъглата на връзките сред Цветанов и фирмата-продавач.

Самият Цецо изясни пред някои медии, че всичко е съвършено и той е с чиста съвест. Да оставим съвестта му, тя явно се чисти със специфични препарати…

Една простичка сметка демонстрира, че с цел да купи новото си жилище-етаж Цецо е трябвало да икономисва по 13 300 лв. в продължение на 10 години. Или по към 7000 лв. за 20 години.

Най-високата депутатска заплата през 2018 година е към 5000 лв.. По данни на Национален статистически институт.

Съпругата му е чиновник на ДАНС и получава най-много 3000 – 3500 лева заплата. (По неофициална информация.)

Цветанов има 6 жилища. Тяхната прехрана е сред 2-3 хилядарки месечно – средностатистически данни.

Една от дъщерите на Цветанов учи в Англо-американското учебно заведение в Панчарево. Годишната такса е 22 000 евро или 44 000 лв.. Няколко години той е плащал и образованието на другата си щерка в Англия.

Не се бъркаме в фамилния бюджет, само че сметката не излиза. Освен в случай че Цветанов в действителност е купил новата облага за 400 000 лв.. Само че продавачът, съгласно „ Свободна Европа “, отхвърлят да имат парцели на толкоз ниска цена и сами показват цени от 2500 евро нагоре до над 3500 евро за квадратен метър.

Което поражда най-малко два въпроса:

Първият: Защо навръх Цветанов е продадено жилище на фрапантно занижена цена?

Вторият: Ако са му продали на действителна цена, по какъв начин Цецо е платил разликата от 1,2 милиона?

Има и трети въпрос: Някога в тази страна съответните институции – Национална агенция за приходите, финансово министерство, КПКОНПИ, ДАНС, Парламентарната комисия за битка с корупцията спор на ползи, прокуратурата и прочие в положение ли са да свършат най-малко едно нещо в полза на обществото? Какво още трява да напазарува Цветан Цветанов, с цел да се самосезират и стартират задълбочена инспекция на приходите му?

Ръководството на ГЕРБ няма ли да излезе със мнение? Ако желаят да го защитт или да го порицаят - все едно. Защото по публични данни от 2018 година премиерската заплата на Бойко Борисов с всички надбавки за стаж и прочие е малко над 7000 лева

Зам.-главният прокурор Иван Гешев, който доста засегнатост да се фука с битката с корупцията, няма ли да се заеме с Цетанов. Шегуваме се, знаем че не е толкоз самоуверен, колкото правеше при ареста на кметиците от " Младост "... Нито Пламен Георгиев от КПКОНПИ има " топки " да нагази в този скандал.

Ето и някои случайно определени първокласни жилища в разнообразни международни градове и на какви цени се продават.

.
Жилище в Прага, Чехия, 199 кв.м. - 380 000 евро.

.
Сграда във Виена, в която жилищата са от 1200 до 1800 евро кв.м.

.
Берлин, регион Фридрихсхайн - цените в постройката са от 1400 до 1900 евро кв.м.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР