Вече три седмици една от най-дискутираните теми в Русе е

...
Вече три седмици една от най-дискутираните теми в Русе е
Коментари Харесай

Една от най-дискутираните теми в Русе е свързана със съдбата на Математическа гимназия Баба Тонка“


Вече три седмици една от най-дискутираните тематики в Русе е обвързвана с образованието – не дали е задоволително финансирано или какъв брой е сполучливо, не по какъв начин ще се развива то в бъдеще и какви са креативните проекти на специалистите, а нещо много по-прозаично – какъв брой паралелки да има в Математическата гимназия " Баба Тонка “ – пет, колкото са от години насам, или да се понижат на четири. Ако въпросът се преглежда чисто математически, евентуално отговорът би бил в пропорциите. Учениците не доближават, значи понижаваме класовете – обикновена математика. Точно на това равнище разсъждават в управата на просветата в Русе:

МГ е в действителност най-хубава в националното външно оценяване, само че това е профилирана гимназия, която ще приготви в бъдещите учени и иноватори, само че трябват хора за производството на облекло, на обувки, стругари, фрезисти, хлебари, строители – разяснява Росица Георгиева , краткотрайно изпълняваща длъжността шеф на Регионалното ръководство по обучение в Русе.

В края на януари ученици на учебното заведение излязоха на шествие по улиците на града, закичени с медалите си от олимпиади и надпревари. Те пазят учебното заведение си и опцията и други деца да получат положително обучение.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Ася Пенчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР