Вече трети месец България председателства Съвета на Европейския съюз, но

...
Вече трети месец България председателства Съвета на Европейския съюз, но
Коментари Харесай

Иванов: Оставката на вътрешния министър може да върне доверието в институциите и България

" Вече трети месец България ръководи Съвета на Европейския съюз, само че вместо да пази и постанова измежду останалите страни членки на съюза своите цели, държавното управление твори гаф след гаф. На 20-и март 2018 година Министерство на вътрешните работи сътворява необикновен скандал, който слага под въпрос освен сигурността на страната, само че и на цяла Европа! Какво се случва: цяла промяна чиновници на Гранична полиция са напуснали работните си места, вследствие на което 42-ма пасажери на полет от Париж влизат на наша територия без никаква инспекция. Те са пристигнали в салона на Терминал 2 в 15,35 ч., само че там не е имало нито един чиновник, по тази причина си взели багажа и просто са си отишли. Нещо невиждано до момента! Ние питаме- това ли са напъните на държавното управление да опази европейските граници?

Уважаеми сътрудници, случилото се не може да бъде наречено по различен метод с изключение на незаконна немарливост и небрежност, която поставя голямо леке върху престижа на страната! За страдание това е един абсурден пробив в сигурността на Аерогара София, който е безспорен бойкот от страна на Министерство на вътрешните работи и налива вода в мелницата на най-големите критици на пълноправното участие на България в Европейския съюз!

Реакцията на министър-председателя, министъра на вътрешните работи и подопечните му чиновници, за още по-голямо страдание, бе тотално несъответстваща на: цялостен безпорядък - влязоха в спорни и неубедителни пояснения: първо не знаеха какво се е случило, по-късно се оказа, че информацията е достигнала до управлението на министерството два дни след случая, след това вместо да видят огромния проблем се втурнаха да изясняват по какъв начин един чиновник бил в тоалетна, различен обядвал, пушел и така нататък - действия несъвместими с изпълнявания дълг. След това се прехвърляше отговорността от едно министерство към друго. А реалност никой не поема политическата отговорност за това безсрамие!

Цитирам вътрешния министър Радев - „ Има инспекция, разпоредил съм я и очаквам резултатите, да не скачам преди огъня преди случилото се. Ще проверим тъкмо какво е станало, да забележим кой е отговорен, тъй като това е притеснително - цялостен аероплан. То един да мине от тях е рисково, а представете си повече хора. Аз се надявам, че не се е стигнало до там, само че това е казус " - Щеше да е казус, уважаеми господин министър, в случай че не беше схемата за трафик на мигранти, каквато беше разкрита на Летище София единствено преди година, или „ ювелирното " взривяване на подозрителни коли на същото това летище, още по-рано, при различен министър, от това болшинство.
И ни успокоиха - няма проблем, самолетът идва от Франция, там пасажерите несъмнено са тествани. Нищо, че единствено три дни по-късно, на 23-ти март точно във Франция имаше още веднъж сериозен терористичен акт. Какво чакате? Това да се случи и в България ли?

Само че има проблем, уважаеми сътрудници! И той не се изолира със случилото се на 20 - ти март, 2018 година на Аерогара София. От месеци сигнализираме за съществени пробойни по сухопътните ни граници - безусловно пробойни, дупки! А това са срутени, вследствие на некачествено създаване, сектори от преградното оборудване, което би трябвало да пази външните граници на Европейския съюз. Съоръжение, за което са изхарчени близо 250 млн. лв. на българските данъкоплатци и десетки милиони евро от Европейски Съюз. Да си напомним неработещите камери за видеонаблюдение заради неплатени сметки за ток, мръзнещите служители на реда и скъсаните им обувки. Е, най-малко „ оградата " я санирахте към този момент и ще се ремонтира без социална поръчка, небрежно, с цел да се прикрият следите. Нищо че има досъдебно произвеждане. Нищо, че справките, направени в това същото Министерство на вътрешните работи, сочат нещо притеснително - хванатите мигранти са открити или навътре в страната, или на излаз от нея.

И в това време, желая да ви припомня- българският министър-председател, който лицемерно, и пред българските жители, и пред европейските ни сътрудници, съобщи на 1-ви февруари в Брюксел: " Просто не е заслужено. Не е заслужено да си измисляте някакви претекстове, които ги няма. И все по-трудно става да си ги измисляте, тъй като и Еврокомисията и Европарламентът ревизираха границата и се оказва, че България най-добре я пази, само че продължавате да си измисляте. Обидно е за нас. Ние си изпълняваме уговорките. "

Уважаеми господин министър председател, обидно е за нас - българските жители! На тези думи едно ще ви кажем - вие излъгахте и явно, и вие, и вашият екип не си вършите работата и заблуждавате всички!

Уважаеми ръководещи, с помощта на неналичието на адекватност от ваша страна, сигурността на българската граница се трансформира в проблем, който се задълбочава! И ние желаеме доста бързи и съответни отговори на нашите въпроси и вдишване на политическа отговорност! И това може да бъде единствено и единствено- оставката на вътрешния министър. Само това може да върне доверието в институциите и България! "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР