Вече трети кабинет на Бойко Борисов обявява модернизацията на армията

...
Вече трети кабинет на Бойко Борисов обявява модернизацията на армията
Коментари Харесай

Голямото тупкане на топката или как не се случи модернизацията на армията

Вече трети кабинет на Бойко Борисов афишира модернизацията на армията за приоритет, само че по този начин и към момента подписана огромна военна договорка няма. Проектите се приготвят години наред, само че когато пристигна време да се подписва, стартират изначало. Основната причина за неуспеха им е неналичието на политическа воля. Освен това обаче има и някои съответни систематични проблеми.

При подготовката се залагат нереалистични цени, плановете се трансформират " на мрачно " в ход и обрасва с разнообразни бизнес ползи.

Част от картината е и неналичието на административен потенциал в МО, което мъчно се оправя даже с надалеч по обикновени публични поръчки.

Типичен образец за обстановката са последните три огромни военни планове – за нови изтребители, бронирани машини и патрулни кораби. Всеки един от тях разкрива присъщите проблеми и пороци на системата.

Наистина, по тях се работи и те са ненапълно напреднали - за изтребителите към този момент се договаря със Съединени американски щати, за корабите има съответни предложения, които скоро ще бъдат отворени, а до дни военното министерство ще изиска оферти за доставка на нови бронирани машини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР