Вече трети ден не чуваме ни вопъл, ни стон от

...
Вече трети ден не чуваме ни вопъл, ни стон от
Коментари Харесай

Защо Иванов, Панов и съдебните реформатори мълчат за „Наглите“?

Вече трети ден не чуваме ни стон, ни вопъл от Иванов, Панов и компания по отношение на скандалното решение на Софийски градски съд. А точно – предварителното освобождение на „ Наглите “ – бандата за отвличания, убийства, рязане на крака и взимане на откупи.

Като собствен претекст Софийски градски съд уточни превъзпитанието, което двамата са получили зад решетките. Как тъкмо го откриха – не е ясно. И въобще – може ли да се превъзпитат хора, които разплакаха десетки майки единствено преди седем години? Всъщност – същинският претекст на съда са милионите левове, които бандата присвои от жертвите си. Вероятно крупната сума е заровена някъде и до нея се прибягва само, когато би трябвало да се купи благосклонността на правораздавателните органи. В случая – на Софийски градски съд.

Решението е непоносимо и скандално. Възмущението си към този момент изрази цялото общество – от жертвите, през вътрешния министър заловил бандата (Цветан Цветанов) до правосъдни публицисти и честни магистрати.

Уви – оглушително мълчат другояче най-гласовитите борци за правдивост в правосъдната система. Грам не чуваме да желаят инспекции на Софийски градски съд, да желаят оставката на шефа на съда – Калоян Топалов, да провеждат митинги против аморалния акт, отвън всевъзможни етични правила и правила. Не чуваме, тъй като мафиотският Софийски градски съд работи за тях. За шпицкомандата на подсъдимите олигарси, за същинското мафиотско задкулисие в Републиката.

Мълчи Христо Иванов и партията му „ ДаЙ, България “ (получила за две седмици регистрация от Софийски градски съд. За същото чакаха месеци наред депутатът Кадиев и евродепутатът Бареков). Христо Иванов мълчи, тъй като се оказа, че законопроектът, разрешил освобождението, е негов и на приятелите му от Българския хелзинкски комитет, написан по времето, когато беше министър на правораздаването! Тук мълчи, само че „ ДаЙ България “ и Христо Иванов проведоха конференция, на която желаеха оставката на Цацаров, часове откакто Паунова от придворната им ТВ БиТ популяризира прословутия ютуб запис, в който аленият олигарх Сашо Дончев се жали от основния прокурор.

Мълчи Лозан Панов – шефът на Върховен касационен съд изтърка плочките в телевизионните студия да изяснява какъв брой неприятно било, че Цацаров се срещал с политици в акция, комфортно пропускайки персоналното си присъединяване в предизборно мероприятие на „ ДаЙ, България “ и „ Нова Република “. Днес, обаче, Панов дума не обелва за решението на Софийски градски съд. Не изнася високопарни речи, в които с самоувереност да изреве като бенгалски тигър – стига толкоз, Софийски градски съд!

Мълчи Калин Калпакчиев – членът на Висш съдебен съвет написа дълги и напоителни писма до Европейската комисия, в които искаше Брюксел да проверява кафето на Цацаров. Но писмо, че Софийски градски съд освобождава „ Наглите “ няма да напише, Калоян Топалов му е другар. А и Калпакчиев е съдията, който пусна на независимост Марио Николов по аферата „ САПАРД “. Пусна го, когато немските съучастници на Николов към този момент бяха излежали присъдите си в немски затвор. Какво му пука на него за заслужено правораздаване? Зорът е да махне Цацаров, това е задачата на пионката, която е предоставена от подсъдимите кукловоди.

Мълчи „ Съюзът на съдиите “ – другояче много дейни по всевъзможни проблеми. Помним по какъв начин началникът на НПО-то Атанас Атанасов пишеше писма до притежатели на медии с искане за уволняване на неуместни проверяващи публицисти. Но писмо за Софийски градски съд и „ Наглите “ няма да напишат. Шефът на съда Топалов е тяхно протеже, ще го бранят матросовски на амбразурата с всички сили и средства.

Мълчи „ Правосъдие за всеки “ – водачът им Велислав Величков е остарял приятел на Прокопиев от времената на Костовата разбойническа приватизация. Именно тази тематика ги събра в борбата с прокуратурата, която съобщи, че ще направи всичко по силите си да каже истината за ограбването на страната през бандитския Преход.

Мълчи и партията на Радан Кънев. Преди седмица ДСБ на процедура провежда марша на Прокопиевата бригада. На събитието участваха към 1500 души, съществена част от които бяха членове на тъмносините, събрана от всички 24 региона на столицата, след непосилен двуседмични старания на партийните координатори.

Как няма да мълчат? Софийски градски съд е техен. Председателят Топалов е непосредствен до тях. Това разобличаване направи министър председателят Борисов в изявление за „ Медиапул “ през март предходната година.

И освен Софийски градски съд. В стенограмите „ Арго “ четем, че Радан Кънев поема ангажимент той персонално да уведоми Лозан Панов за кандидат-президентската номинация, която той е получил от сбирката с подсъдимия олигарх Прокопиев. Явно е много непосредствен с шефа на Върховния касационен съд (ВКС).

Тази непосредственост се потвърждава и от присъединяване на Панов в акцията на обединението, с която ДСБ участваха в последните парламентарни избори. Две седмици преди вота ръководителят на Върховен касационен съд участва на партийно мероприятие проведено от „ Нова Република “ и „ ДаЙ, България “. На въпросното събитие той гордо театралничи за фотоси един до друг с Петър Славов, лидер на листа на „ Нова Република “ в 27 МИР Стара Загора.

Във въпросната акция няколко пъти Кънев призоваваше за румънски модел. Ако в действителност го искаше, то през днешния ден щеше да каже:
„ Наглите са за пандиза. Калоян Топалов – също! “

За страдание май се оказа, че Наглите не са единствено група за похищение.
Наглите са и Прокопиевата шпицкоманда – проведена незаконна група за офанзиви и тайни сюжети против институциите и държавността.

Наглите са Иво Прокопиев, Лозан Панов, Калоян Топалов, Христо Иванов, Радан Кънев, Калин Калпакчиев, Съюзът на съдиите, Правосъдие за всеки.
А тяхна жертва е целият български народ.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР