Вече трети ден кабеларките bTV, BiT и Нова, подкрепяни от

...
Вече трети ден кабеларките bTV, BiT и Нова, подкрепяни от
Коментари Харесай

Eксклузивно! Юристът Борислав Цеков разкри пред БЛИЦ: Ударят Борисов и Цацаров с фалшиви новини и крадени от КТБ пари!

Вече трети ден кабеларките bTV, BiT и Нова, подкрепяни от кафявите уеб сайтове на Прокопиев и Стоянка Георгиева насаждат в общественото пространство подправената информация, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп щял да се застъпи за обвинения банкер дезертьор Цветан Василев. БЛИЦ потърси мнението на юриста Борислав Цеков, лекар по конституционно право. Ето по какъв начин Цеков отговори на въпросите на Ивайло Крачунов. - Г-н Цеков, какво се крие зад бутафорната информация, че Цветан Василев ще бъде подложен под протекция по силата на Закона " Магнитски "?
Обикновена пропагандна нечиста сделка за отбрана на ползите на обвинените и забърканите в грабежа на века - КТБ. Българската общност би трябвало да знае, че въпросният закон " Магнитски " не е обвързван с никакво " даване на протекция ". Този закон беше признат при администрацията на Обама и Хилъри през 2012 година С него беше анулирана известната в интернационалната дипломация от ерата на Студената война корекция " Джаксън-Ваник ", с която Съединени американски щати наложи ограничавания в търговията с страните от руския блок.

Вторият основен миг в този нормативен акт е, че се основава процедура за налагане на лични наказания против лица от Русия, които по преценка на американските управляващи са взели участие в груби нарушавания на правата на индивида, противозаконни арести, изтезания, корупция и други Санкциите са възбрана за влизане на територията на Съединени американски щати и заледяване на финансови активи и парцели. Процедурата протича напълно в изпълнителната власт и Конгреса, няма правосъден развой и присъединяване на съда.

Няколко десетки съветски жители са включени в санкционния лист - основно следователи от съветското Министерство на вътрешните работи, съдии и други Реципрочно, Русия вкара аналогични наказания към няколко десетки американски военни и други длъжностни лица, които се счита, че са виновни за изтезания и груби нарушавания на правата на индивида в лагера в Гуантанамо и в лагера Абу-Гариб в Ирак. Миналата година, на Бъдни вечер, Обама подписа признатия по-рано от Конгреса закон S286, с който посочената процедура и наказания ще се ползват към този момент и против жители на други страни. Досега няма разгласен лист на такива лица. Това са обстоятелствата и нормативната уредба. Всичко останало, което се тиражира у нас през последните дни е в рубриката " подправени вести ".

- Нима бранителите на Василев позволяват, че българските жители не са задоволително осведомени и няма да прочетат изменението на Закона " Магнитски " от 2016 година и 2017 година, по силата, на което той може да се възползва от текстовете му, в случай че персонално президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се застъпи за него?
- Хората не са длъжни да знаят какво планува американского законодателство. Затова недобросъвестно се пробват да ги манипулират. Нито президента Тръмп, нито преди този момент Обама са се застъпвали за някого по силата на закона " Магнитски ". С този закон се лишават визите и се блокират активи на неамерикански жители, забъркани в нарушавания на човешките права и широкомащабна корупция.

-Как си обяснявате, че " новината " за искане на правосъдна индулгенция от Съединени американски щати се ретранслира в общественото пространство от медиите на обвинения Иво Прокопиев и няколко кабелни малките екрани, близки до него?
- Като осветление на подмолни връзки, ползи и зависимости.

- Смятате ли, че " извънредната " информация ще се трансформира в централна тематика и през идващите дни, като се има поради истеричните напъни на няколко някогашни сътрудници на Държавна сигурност и клакьорите на Цветан Василев в медиите?
- Август месец е. През това време на годината всекидневно в медийното пространство се появяват сензационни истории за китове в Черно море и извънземни в Родопите. Нищо чудно и това да се тиражира. Особено, когато става дума за лобистка акция, провеждана от заинтригувани среди.

- Защо уважавана и справедлива до неотдавна телевизия като Би Ти Ви толкоз постоянно дава естрада на юристите на обвинения банкер?
- Пак осветление на подмолни връзки и ползи. И още едно удостоверение за какво България е на дъното на международните ранглисти по медийна независимост.



- Медийните бухалки на няколко подсъдими предприемачи се пробват да натрапят в тематиката и имената на премиера и основния прокурор. Борисов и Цацаров ли са по-далечната им цел?
- Очевидно се прави опит да бъдат дискредитирани и министър-председателя, и основния прокурор. С тиражиране на подправени вести, откровени неистини и манипулирани полуистини се прави следващ опит тези две основни институции да бъдат дискредитирани в полза на оформилата се коалиция от обвинени за великански афери и ощетяване на страната със стотици милиони. Един основен прокурор е естествена цел на обвинените, техните юристи, глашатаи и лобисти. Това е доказателство, че си прави работата. Нали не очаквате обвинени за грабежите на прехода да предложат господин Цацаров за Нобелова премия?

Що се отнася до премиера Борисов, той натрупа задоволително интернационален престиж и доверие в главните интернационалните фактори за трите си мандата и по тази причина сходни местни злословия и злонамерени корпоративни офанзиви са без значение.

- Как си обяснявате обстоятелството, че Цветан Василев продължава да се укрива в Сърбия, вместо да се изправи пред българското правораздаване?
- Ако има вяра, че е почтен за какво не се явява пред съда? Недоумявам. Ако всичко е по този начин както твърди, за какво се държи като братя Галеви?
Очевидно не има вяра в независимостта и безпристрастността на съда. Вероятно това е косвена оценка за Лозан Панов.

- Защо шепа корумпирани магистрати и поръчкови протестъри играят ролята на жив щит пред търсения от Интерпол някогашен банкер?
- Задкулисието, образувано от огромните приватизационни грабежи на прехода, си има антураж и хранени хора.

- Какво сплоти един заплатен американски лобист и един грантов сътрудник на Държавна сигурност под знамето на индивида, който е виновен за банкрута на КТБ?
- Във всеки случай не евроатлантическите полезности, а ползите, парите и задкулисието.

- Очаквате ли и други опити от страна на " Агнешките главички " за отклонение на публичното внимание преди наближаващото дело за грабежа на КТБ?
- Ако могат, биха се пробвали да спрат въртенето на Земята, единствено и единствено правораздаването да не се занимава с незаконната приватизация и другите афери. За тези среди замитането на следите от грабежите е въпрос на витален интерес. Сигурен съм, че са способни на всичко. Затова е истеричния блян за кадрово преодоляване и покоряване на правосъдната власт.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ


Братя Галеви не престават да се укриват от правораздаването. Също като Цветан Василев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР